Természetes úton háromszor fogant méhen kívül magzata Anna Mitchellnek, majd az egyik petevezetékét is kivették. Júliusban mégis hármas ikreknek adott életet a brit nő, miután anyai örökségéből lombikprogramban vett részt. De még a lombikkal sem ment minden simán.

Három megfogant, majd elveszett magzat és egy petevezeték-eltávolítás után alig maradt esélye a most harmincéves, mansfieldi Anna Mitchellnek arra, hogy természetes úton anyává váljon, és ugyan a nő összeomlott a hírtől, a próbálkozást végül nem kellett feladnia, írja a Daily Mail. Mitchell édesanyja nem sokkal azelőtt hunyt el májrákban, az anyai örökséget pedig arra fordította, hogy részt vegyen a lombikporgramban a nottinghami Care Termékenységi Klinikán.

De még itt sem ment minden simán. "(Anyu) pontosan tudta, mennyire szeretnék anyává válni, és az örökséggel megadta nekem a lehetőséget erre" – mondta a lapnak Mitchell. Férjével (akkor még élettársával) nem jártak sikerrel az első megtermékenyítés alkalmával, de aztán 2012 áprilisában újra próbálkoztak. Ezután méhen kívüli terhességet állapítottak meg nála, és egy újabb magzatot vesztett el. 

Utoljára próbálkoztak, sikerült

Még az év decemberében újra nekifutottak a lombikprojektnek. Úgy tervezték, utoljára próbálkoznak, ha nem jön össze, abbahagyják. „Ráfeküdtem a vizsgálóasztalra, és szinte visszatartottam a lélegzetemet. És ott volt – egy apró szívverés. Sírva fakadtam. Négy magzatomat vesztettem el, és most ott volt a szívhang, az utolsó pillanatban. Úgy éreztem, mintha édesanyám figyelne fentről, és segítene" – magyarázta a lapnak Mitchell, aki 13 hetes terhes volt már, amikor kiderült, hogy hármas ikrekkel terhes. "Kis híján leestem az asztalról a meglepetéstől. Zokogni kezdtem. Nemcsak egy babát vártam, hanem hármat. [...] És mindezt édesanyámnak köszönhetem, az ő ajándékai volt onnan föntről."

Az ikreket júliusban, császármetszéssel segítették a világra, Summer és Joseph 1,72 kilogrammal, Jacob pedig 2,04 kilogrammal született meg. "Évek óta nem foglalkoztunk azzal, hogy feldíszítsük a házunkat, hiszen csak ketten voltunk, nem voltak benne gyerekek. De idén már van három csodálatos okunk arra, hogy fényfüzérekkel és díszekkel aggassuk körbe az otthonunkat" – mondta Mitchell.