Beautiful Existence úgy döntött, próbára teszi szervezetét, és első nőként beáll a szemétkaját evő emberkísérletezők sorába. Magyarázata zavaros lett, az egészségügyi következményekről nem tudni, és persze az egész nem reklám!

Morgan Spurlock 2004-ben majdnem belepusztult, hogy egy hónapig csak gyorskaját evett, de így összeállt a 2000-es évek egyik legérdekesebb dokuja, a Super Size Me. Nem tudni, ő ihlette-e meg Beautiful Existence-t (tényleg Gyönyörű Létezés a neve), mindenesetre az amerikai nő a Starbucks gyorskávézót választotta kísérlete céljából – írja a Buzzfeed. Elhatározta, hogy egy éven át minden nap csak innen származó ételekkel tömi magát, és dokumentálja teste le- vagy felépülését. For 1 Year Of My Life lett a blog címe (nagyjából Egy év az életemből), ide kattintva megtekintheti.

Existence szabályai annyiban engedékenyek voltak, hogy mindenféle fogd-és-vidd rendszerű, Starbucks inspirálta hely beletartozott a körbe, ahol fogyaszthat. Elmondta a Buzzfeednek, hogy a legnehezebb rész az volt, amikor az ünnepekre nem spájzolt be elég ételt, így karácsonykor például kekszen élt. A cech sem volt kicsi: havi 500-600 dollár (108-129 ezer forint) volt a projekt költségvonzata. Szerencsére a nő két gyereke megúszta, ők ehettek normális ételeket.

Megpróbál elméleti hátteret is a kísérletének, de teljesen zavaros szövegben magyarázta blogján (a lényege nagyjából az, hogy azért csinálja, hogy feltehesse a kérdést: miért csinálja?). Később egy értelmesebb és feministább magyarázattal is előállt. Felemlegette, hogy a McDonald'sszal és a Subwayjel már csináltak haosnló emberkísérletet, de az alanyok férfiak voltak. Ezért ő feltette magának a kérdést: "hol vannak azok a NŐK, akik megméretik magukat a világban?"

A főiskolai kommunikációs koordinátorként dolgozó nő azért hozzátette, egy fillért sem kapott a Starbuckstól ezért, szóval ez nem reklám. Az egészségügyi következményekről nem tudni, de azt igen, múltbeli és jövőbeli projektjei lesznek és voltak Existence-nek. 2011-ben csak a Goodwill áruházban vásárolt, 2012-ben pedig a Parents nevű magazin tippjeinek megfelelően élte az életét. 2014-re azt tervezi, hogy a REI sportáruházat fogja reklámozni alkalmazni az életében és nyolcvan sportot megtanul.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!