A 15 éves indiai fiú egyre agresszívebb lett oktatója lányával. A lány ezért úgy döntött, kiiktatja őt facebookos ismerősei közül. A fiú bosszúból átment, bezárta a lányt, vizet forralt és leöntötte.

Többször leírtuk már mi is, hogy párkapcsolatoknál vagy abba hajló esetekben milyen veszélyes üzem a Facebook. Egy indiai kamaszfiú elég durván bánt el egy lánnyal, amiért megszakította vele a kapcsolatot (magyartalanul unfriendelte) a Facebookon – írja a Gawker.

A 15 éves muzaffarpuri áldozat elmondta a rendőröknek, hogy támadója, Judissztir Jádáv azzal ment át hozzá, hogy elvesztette a személyi igazolványát. A srác gyakran járt át hozzájuk, mivel a lány tanár apja korrepetálta. A lány azt nyilatkozta, a fiú facebookos baráti kérését azért igazolta vissza, mert "akkor még illedelmesnek találtam". Később azonban durván elkezdett nyomulni, ezért visszavonta ezt a lány.


Nagyobb térképre váltás

Szerdán a fiú megérkezett a házba, majd egy helyiségbe zárta a lányt és az anyját. Ezután kiment a konyhába, vizet forralt egy lábosban, majd bement a szobába és a lány fejére zúdította azt. Az áldozat a jobb arcán és nyakán súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az elkövető elmenekült, azóta is keresik.

Indiában az utóbbi években tinik sokasága regisztrált a Facebookra, sokan itt kommunikálnak egymással, és megnőtt a hasonló erőszakos esetek száma is a közösségi portál miatt – írja a Gawker. Tavaly októberben pedig egy 17 éves indiai lány követett el öngyilkosságot, mert szülei letiltották a Facebookról. "Én nem tudok otthon lenni ilyen korlátok közt, nem tudok élni a Facebook nélkül" – írta búcsúüzenetében.