Matt Lambros fotói kiválóan mutatják be, mennyire elkopott a színházak régi hírneve Amerikában. Fotóin pusztuló színháztermek láthatók, amikben már nincsenek előadások, se nézők, csak az enyészet és az apokalipszis.

Jelentősen átalakult a nép szórakoztatása az Egyesült Államokban (is) az utóbbi évszázadban. Míg a 19. század végén még a színpadi műfajok domináltak (persze nem minden társadalmi rétegnél), addig pár évtizeddel később már a mozi, majd a televízió és az internet vált a legfőbb szórakoztatóvá. Ennek megfelelően mára színházak sora ment tönkre, ezt a folyamatot, ezt a pusztulást fényképezte le Matt Lambros is.

A fotós bejárta Amerika bezárt színházait, és pompás fotókat készített az egykor közkedvelt szórakoztatóközpontokról. Ma már azonban varieték helyett a doh, a por, a rovarok és a penészgomba uralják a nézőtereket. A fotókon jól látható, melyik színház mennyi ideje lehet bezárva: egyesekben még épségben állnak a széksorok, a falakon kivehetők a festmények, nem mentek tönkre a függönyök. Akad azonban olyan épület is, amiben már a mennyezet darabjai is szakadoznak le, és a székeknek sem lelni nyomát.