Danny Gough ammóniás támadását úgy torolta meg áldozata bandája, hogy a Facebookon lenyomozták, otthon van-e, majd a menyasszonya szeme láttára lekaszabolták. Az egész balhé egy gatyára történő beszólásból indult ki, de bosszúhadjárat lett a vége. A gyilkosság tárgyalása a héten kezdődött.

Az egész ügy még évekkel ezelőtt kezdődött, amikor a 24 évesen meggyilkolt brit Danny Gough haverja beszólt Sam Monteith szerinte béna gatyájára egy pubban. Nem kellett volna, ebből lett az a különösen erőszakos balhésorozat, amely Gough 2010 decemberi halálához vezetett – veszi sorra a történteket a New York Daily News

Azt nem tudni, hogy durvult eddig a helyzet a nadrágos cikizéstől, de maga Gough sem volt ártatlan: hat héttel a halála előtt (egy banda tagjaként) megtámadta Monteith-t, ammóniát loccsantott az arcába és késsel megvágta. Monteith és haverjai – Stephen Dougherty és Paul West – bosszút esküdtek. Lekövették a Facebookon Gough mozgását, és kitalálták, mikor van croydoni otthonában („nagyszerű hétvégém volt, hazatértem" – írta ki aznap Gough). Emellett élőben is követték a férfit, hogy tudják, mikor, hol és mit csinál.

A három férfi a reggeli órákban csapott le. Azt kiáltották, "rendőrség!", majd betörték az ajtót. Bementek a hálószobába, Gought-t kicibálták az ágyból, terhes menyasszonya, Kareena Modashia mellől, majd egy bozótvágóval, egy baltával és egy karddal lekaszabolták. Csak akkor hagyták abba, amikor egyikük rájött, hogy a férfi meghalt – idézte fel Mark Heywood ügyész a történteket.

Az elkövetők relatíve alaposak voltak, ammóniával fújták szembe Gough-t, Modashiát és a nő anyját is, hogy ne tudják később beazonosítani az elkövetőket. Alaposságuk azért volt relatív, mert az ammóniás palackot otthagyták a házban, így nem volt nehéz lebuktatni őket. Doughtery és West már bíróság elé állt, Monteith a szakvélemény szerint még nincs elég jól ehhez.