El Chino Anthrax a Sinaloa-kartell egyik kegyetlen bérgyilkosa volt. Most azonban egy holland cellában várja kiadatását az Egyesült Államoknak. Lebukásában nagy szerepet játszhatott nagyvilági életmódja, amit megosztott az Instagramon és Twitteren.

Szerencsére sokat nézik az Instagramot a holland vámosok, ezért sikerülhetett lekapcsolni a mexikói drogmaffia egyik ismert alakját, Jose Rodrigo Arechiga Gamboát, becenevén El Chino Anthraxot – írja a Daily Mail. Gamboa álnéven, Dél-Amerikából érkezett az amszterdami Schiphol reptérre kedden, itt fogták el a hatóságok. Nem egy piti bűnözőt sikerült megfogni, hanem a hírhedt Sinaloa-kartell egyik jobbkezét, aki ellen több eljárás folyik Kaliforniában. Azért hívták őt (is) Anthraxnak – magyarul Lépfenének –, mert a halálos kórhoz hasonló hatékonysággal ölt.

Gamboa a befolyt gázsit kőkeményen felélte. Életviteléhez hozzátartoztak a dögös csajok, a méregdrága luxusautók, és persze az aranyozott géppuskák. Amellett, hogy ő is sorozatban ölte a Sinaloa ellenfeleit, népdalok hőse is lett elegáns ízlése miatt. Valószínűleg ő posztolt egy csomót erről az életstílusról a Twitterre és az Instagramra, bár a fotókon ki van takarva az arca. Ugyanakkor kedd reggel kikerült egy poszt az oldalára, amin egy fotó látható, amint egy Gamboa őrizetbe vételéről szóló cikket böngész egy kéz. Ez pedig némileg árnyalja az oldal valódiságáról alkotott képet.

Persze hivatalosan azt sem erősítette meg senki, hogy magát Gamboát fogták el. A hollandok annyit közöltek, egy 33 éves mexikói férfit vettek őrizetbe a Schipholon, méghozzá amerikai kezdeményezésre. Az amerikaiak régóta el akarják őt fogni, és itt jön képbe a két oldal, ahol értékes információkat találtak arról, épp merre van a férfi, és kikkel tartja a kapcsolatot.

Gamboának egyébként Paris Hiltonnal is van közös képe.