18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Állatként tartotta, kínozta saját öccsét

hightower
hightower
2014.01.11. 11:25
Baseballütővel verte, forró késsel vagdosta, és kikötözte a kutyaólba a mostohagyerekét az a silverdale-i pár, amelynek női tagja minimum harmincegy éves fegyházbüntetést kapott a kínzásokért, erről a Daily Mail számolt be részletesen. Sokkoló részletek következnek, csak erős idegzetűeknek.

Az akkor csak tizenkét éves Jordan Gunn 2012 májusában került Seattle-ben élő bátyjához és annak feleségéhez, akik aztán hónapokig kínoztak. A gyerek 2012 augusztusában szökött el a borzalmak elől, két hétig az utcán éltt, végül ájultan találtak rá egy buszmegállóban.

A kegyetlenségeket a 34 éves Viviana Gunn és férje, a 27 éves Brandon Gunn követték el, a nőt most legalább harmincegy év letöltendő fegyházra ítélték, a bíró pedig annyival kommentálta az esetet, hogy örül, amiért egy ilyen ember eltűnik a környékről.

Arról egyik híroldal sem ír, hogy az áldozat bátyja a tengerészetnél dolgozott, pedig több jel is erre utal. Viviana Gunn Facebook-adatlapján például találtunk két olyan fotót is, ahol a férje teljes katonai felszerelésben látható, illetve a Fox tévécsatorna Facebookján egy bejegyzést, amit a bántalmazott fiú nagynénje írt. Ebben leírja, hogy azért küldték a rossz magaviseletű Jordant a bátyjához, hogy a tengerészetnél dolgozó férfi példát mutasson neki. Azonban egy idő után megtiltották nekik, hogy kommunikáljanak a fiúval, majd nem is lehetett elérni őket többé. A kommentekben sokan arra hivatkoznak, hogy a sajtóban sehol nem említik Brandon Gunn tengerészeti munkáját, azonban később ezt több hozzászóló is alátámasztotta, akit azt állítják, ismerik a férfit. Egyesek szerint kifejezetten rendes, jó ember volt, és szerintük a nő állhat az ügy hátterében. 

A megkínzott fiú bátyja, Brandon Gunn
A megkínzott fiú bátyja, Brandon Gunn

A hónapokig kínzott fiú akkor menekült el gyámszüleitől, amikor a kezénél fogva felakasztva hagyták a pincében, amíg elugrottak vásárolni. A borzalmas események rendszeresen ezen a helyszínen játszódtak, általában le is ragasztották a fiú száját, hogy ne tudjon üvölteni. Ebben az esetben sikerült letépnie a szigszalagot, lerágni a karjáról a kötést, és kimenekülni a házból. Ezek után a nevelőanyja még a Facebookon próbált rálelni, ahová még azt is kiírta, hogy a gyerek rendszeresen elkóborol otthonról, és imádkozik azért, hogy hamar hazajöjjön. Helyette a rendőrség ment hozzájuk másnap házkutatási paranccsal.

A bizonyítékok és a fiú elmondása szerint a kínzások rendszeresek és változatosak voltak. Néha azért kapta, mert nem végezte el a házimunkát, néha mindenféle indoklás nélkül. Egyszer a kezénél és a lábánál fogva a székhez kötözték, bekötötték a szemét, kipeckelték a száját, és baseballütővel kezdték el verni a fejét és a testét, amíg el nem ájult. A szomszédok néha hallottak sírást a házból, de azt hitték, csak egy kisbabától jön.

Másik alkalommal a pincében akasztották fel a kezénél fogva, egy fémdarabbal ütni kezdték, majd öngyújtóval felmelegített késsel mély vágásokat ejtettek rajta. Végül a vérző sebekre alkoholt öntött a mostohaanyja, ezzel fokozva a gyerek szenvedéseit. A kínzásokban rendszeresen részt vett a fiú bátyja is, aki kalapáccsal csapkodta Jordan Gunn lábfejét, és tűzőgéppel lőtt kapcsokat a kezébe.

Miután megunták, meztelenre vetkőztették, és a kutyaólba zárták hosszú időre, vagy egyszerűen csak gúzsba kötve lehajították a pincébe, ahol napokra magára hagyták összekötözött végtagokkal, étlen-szomjan, a száját meg a szemét pedig elfedték. Volt, hogy a nemiszervét is baseballütővel ütötték, majd vizet és valami pirulát adtak neki, amitől elájult, de olyan is történt, hogy a saját szobájában elektromos kábellel verték a hátát. A helyi lapnak számító Brementon Patriot arról is ír, hogy ettől a gyógyszertől fáradtnak és álmosnak érezte magát. A fiú sokkos állapotban mesélte a rendőröknek, hogy egyszer még egy szöget is keresztül vertek a tenyerén, aminek látta kijönni a végét a másik oldalon. A rendőrség szinte az összes testrészén talált bántalmazásra utaló nyomokat, több még gyógyulásban levő vagy elfertőzödött seb mellett.

Viviana Gunn legalább 31 évig fog börtönben ülni
Viviana Gunn legalább 31 évig fog börtönben ülni

Brandon Gunnra is súlyos ítélet vár, az ő tárgyalását január 17-én tartják. Egyes sajtóértesülések szerint új ügyvédeket akartak, és enyhítést kérni a bíróságtól, de végül meggondolták magukat. Azóta a fiú visszaköltözött az édesanyjához Atlantába.