K. Alexandra akár megmenekülhetett volna, ha lakótársai nem ijednek meg a sikolyaitól és segítenek. Szerdán kezdődött a londoni Mill Hill negyedben tavaly júliusban történt gyilkosság pere a város büntetőbíróságán. A gyanúsított Gy. László tagadja tettét, miközben kiderült, áldozata szabados életmódot élt, több futó kapcsolata is volt. A gyilkosság indítékáról egyelőre nem derült ki semmi.

Lehangoltnak és idegesnek tűnt halála napján a 25 évesen Londonban megölt K. Alexandra – derült ki a Times helyi kiadása szerint a gyilkosság első tárgyalásán. Az is napvilágot látott, hogy a több szerelmi kalandot is megélő fiatal nő szeretkezett feltételezett gyilkosával, a 29 éves Gy. Lászlóval a halála előtt. A nő testét még júliusban találták meg a Mill Hill negyed egyik parkjában, egy bőröndbe préselve. A gyanú egyből Gy.-re terelődött, aki a Times szerint változatlanul tagad.

A Központi Bűnügyi Bíróságon (Central Criminal Court) elmondták, K. azon a júliusi napon kiütésekre panaszkodott, és kérte munkahelyén, hadd menjen haza. Este találkozott Gy.-vel, akivel beültek vacsorázni a helyi Sam's Chicken étterembe, majd este 11 óra felé felmentek a nő lakására. A bíróság meghallgatott egy lakótársat, aki bepánikolt a később hallott sikolyoktól, és magára zárta a szobája ajtaját - írja a This Is Local londoni kiadása. "Egy nő sikolya volt, magyarul, azt mondta, segítség" – mondta a bíróságon G. Adrienn. Ez mindössze két másodpercig tartott. Ezután egy tompa hangot hallott, "mint amikor egy fej a falnak koppan".

"Nagyon megijedtem. Bezártam az ablakot, bezártam a hálószobám ajtaját és a fejemre húztam a takarót" – mondta a nő. Még ijesztőbb lehetett, hogy egy másoktól kölcsönkért, általa használt bőrönd volt az, amibe Gy. a holttestet gyömöszölte. A bíróság két másik magyar lakótársat is meghallgatott, G. Balázs és M. Erik is hallották a sikolyokat. Másnap K. Alexandra szobája be volt zárva, és nem volt bent senki. Nem is gondolták volna, hogy egy ilyen szörnyű dolog történt.

Az ügyészség szerint a sikoly egyértelműen K. Alexandráé lehetett. Mindenesetre Gy. aznap reggel 7:30-kor elhagyta a házat a bőrönddel, amibe betuszkolta a nő meztelen testét úgyndevezett "magzat pózba". Egy szatyorba pedig K. véres ruháit pakolta bele, amiken Gy. ondónyomait is megtalálták. A bőröndöt végül egy román férfi találta meg, de mivel nem feltétlenül legálisan tartózkodott Nagy-Britanniában, félt szólni a rendőrségnek, csak pár nappal később tette meg a Barnet Today szerint. Az ügyészség szerint a boncolás során egyértelművé vált, hogy K. halálát a nyakra gyakorolt nyomás, magyarán fojtás okozta.

Úgy tudni, ugyan a nőnek volt egy párkapcsolata Magyarországon, de több futó kapcsolata is akadt, sok csupán szexuális jellegű. Barátját is meghallgatta a bíróság, ő azt mondta, "egyetértettünk abban, hogy ez nem lehetne egy komoly kapcsolat, de szerettük egymást". Gy.-vel a Barnet Today szerint egy-két hónapja ismerkedett meg a nő, egy ideig együtt is laktak. A következő tárgyalást csütörtökön tartják.