A 80 éves Amu Hádzsi ifjú férfiként érzelmi válságon ment keresztül, akkor döntött úgy, hogy elszigeteli magát a külvilágtól. Azért nem zuhanyzik, mert úgy véli, a tisztaság csak betegséget hoz. Kedvenc étele a rohadt döghús, a pipájával pedig nem dohányt, hanem állati ürüléket pöfékel. Tudhat valamit, mert boldog.

Amu Hádzsi egy Dedzsga nevű faluban él, a dél-iráni Fars tartományban. Élete azért is érdekes, mert állítása szerint 60 éve nem fürdött – írja a Teheran Times nyomán a Jezebel. A 80 éves férfi ezzel a leghosszabb ideig fürdés nélkül élés rekordját döntötte meg, amit eddig egy 66 éves indiai férfi, Kailash Singh tartott. Ő több mint 38 évig nem tisztálkodott.

Kedvenc étele a rohadó tarajos sül

Amu Hádzsi fiatalkorában érzelmi válságon ment keresztül, amelynek hatására úgy döntött, hogy elszigetelt életet él. Néhány fiatal férfi ingyen zuhanyzást ajánlott neki, de visszautasította, mert úgy véli, a tisztaság betegséget hoz neki. A kedvenc étele elhullott állatok, különösen a tarajos sül rohadó húsa, és ha friss étellel, tiszta vízzel kínálják, dühös lesz.

A pipája dohány helyett állati ürülékkel van töltve, és amikor dohányozni támad kedve, többre is rágyújt egy időben. Az egyetlen luxus, amit megenged magának, hogy a hideg ellen egy rohamsisakkal védi a fejét. 

Amu Hádzsinak több lakhelye is van: az egyik egy sírra emlékeztető mélyedés, a másik pedig egy téglakunyhó, amit azok építettek, akik sajnálták őt. 

Öt liter vizet iszik naponta, ami egy egészséges szokás, mindezt egy nagy rozsdás konzervdobozból. És igen, a bácsi azzal is törődik, hogy a haja szépen le legyen vágva, de nem megy borbélyhoz, hanem leégeti.  Boldognak érzi magát annak ellenére, hogy nincs semmilyen holmija, és lehet, hogy éppen ezért vidám.

Mit gondol?