Teherbe ejthette szeretőjét a francia elnök

2014.01.16. 14:30
A pletykák szerint Francois Hollande szeretője, Julie Gayet négyhónapos terhes. Ami viszont biztos, és kínos: a nőt egy fontos kultúrtestületbe jelölték, hogy Hollande kedvében járjanak. Ezt gyorsan visszavonták, de most éppen nem tudni, ki a francia first lady.

Talán Bill Clinton afférja óta nem volt a világon akkora visszhangot kiváltó magánéleti botrány, mint ami Francois Hollande francia államfőt teszi próbára. A legújabb pletykák szerint az állítólagos szerető, a 41 éves Julie Gayet négyhónapos terhes – írja a Daily Express. A felfedezést az M6 tévécsatorna egyik munkatársa tette, de nem ők hozták nyilvánosságra, egy blogger szellőztette meg az információt. Az M6 mindenesetre vehemensen tagad, az elnöki hivatal pedig nem kommentálta a feltételezést.

Mindeközben úgy tűnik, Hollande kedvéért egyre feljebb nyomják Gayet-t: most épp a Villa Medici nevű szervezet tagjának jelölte őt Aurelie Filipetti kultminiszter. A Villa Medici arról hivatott dönteni, mely művészek mehessenek ki a római Medici Intézetbe (Franciaország kulturális képviselete Rómában) állami ösztöndíjjal. Gayet jelölése bevallottan Hollande örömére történt, de akkora felhördülést váltott ki, hogy csütörtökön visszavonták – írja a Daily Mail.

A Gayet-ügyet a francia Closer bulvárlap robbantotta ki, miután fotókkal gazdagon illusztrált cikkben beszámolt róla, hogy Hollande egyes éjjeleken testőre kíséretében átmotorozik Párizson, hogy a szeretőjével töltsön egy-egy éjszakát. Hollande ugyan nem nős, de élettársként vele él a 48 éves Valerie Trierweiler újságírónő. A nála hét évvel fiatalabb Gayet mindenesetre elbújt a nyilvánosság elől az Express szerint, de készül a Closer beperelésére (amitől Hollande végül elállt).

Az egyetlen, épphogy szimpatikusnak mondható elem a történetben, hogy Hollande nem vetít, nem hazudozik, bár a részleteket nem árulja el. Egy szerdai sajtótájékoztatón kifejtette: "Minden egyes ember magánélete átmehet bonyolult időszakokon, és ilyen a mi esetünk is. Vannak fájdalmas pillanatok" – mondta az elnök. Sokat elárul, hogy Trierweiler gyakorlatilag összeomlott a hírek hallatán, az 59 éves Hollande pedig még nem látogatta meg a kórházban.

Játsszon az elnökkel!

Az Index írta meg szerdán, hogy a félremotorozó elnökből mém lett. Készült egy online játszható játék is, amiben a robogózó Hollande-dal vagyunk, és exnőkön és paparazzókon át kell eljutnunk a szeretőnkig. A mi csúcsunk csak 507 pont lett.

Trierweiler anyagilag és egzisztenciálisan nem járna jól egy szakítással. A francia first lady ugyanis jogosult egy ötfős stábot és testőrséget tartani, lehet államilag finanszírozott magánrepülője, limuzinja, és mindezeken felül házak és nyaralók sokasága áll rendelkezésére országszerte. Így gyakorlatilag közügynek számít, kinek az életét fedezik az adófizetők eurói.

Az biztos, hogy Hollande február 11-et jelölte meg annak a napnak, amikor végleg tisztázza, most épp ki a first lady. Mivel ekkor hivatalos látogatást tesz Washingtonban, nyilvánvalóan látszani fog, elkíséri-e őt Trierweiler. Az ő kétségbeesését pedig jól jelzi, hogy a Mail szerint mostanság barátkozni próbált Segolene Royallal, Hollande exnőjével.

Érdekesség, hogy a mértékadó francia lapok nem igazán törődnek a történtekkel, igyekeznek azt valóban egy magánéleti kérdésként kezelni, legfeljebb mínuszos hírekként említik meg az affért. Az Elle magazin most megjelent számának címlapján pedig véletlenül éppen Julie Gayet pózol.