A PolicyMic mutatta be nemrég Kordale-t és Kalebet, két meleg férfit, akik együtt nevelik a lányaikat. Kettőjük története azért is érdekes, mivel az afroamerikai közösség még mindig tabuként tekint a homoszexualitásra, a fekete hitközösség pedig egyenesen megveti őket. Kordale és Kaleb azonban a közös Instagramjukon mutatják meg a világnak, hogy homoszexuális fekete férfiak is lehetnek példamutató apák, és élhetnek szerető családban.

Itt Kordale-t és Kalebet láthatjuk a két kislányukkal és a fiúkkal, miközben a szokásos hétköznap reggeli rutinjukat végzik. Fél hatkor kelnek, hogy reggelit készítsenek a gyerekeknek, majd felöltöztetik, és felrakják őket az iskolabuszra fél hétkor. A két apuka olyan hashtagekkel látta el a képet, mint "büszke apák", "fekete apák" és "meleg apák", aminek hatására rengetegen kikeltek ellenük a Twitteren, főleg a fekete közösség.

Azonban megjelentek a támogatók is, hogy ideje lenne több homoszexuális fekete férfinak felvállalnia magát, és példát venni Kaleb és Kordale családjáról. Amíg Amerikában egyre elfogadottabb a meleg házasság, addig ez a téma még mindig tabu a fekete közösségeknél, és egy homoszexuális afroamerikai fiatalnak jóval nehezebb nyíltan vállalni a másságát, mint egy fehérnek, emiatt Kordale és Kaleb példája egyre komolyabb sajtóviszhangot generál.

A párnak az a célja a közös Instagram-profiljukkal, hogy bebizonyítsák, semmivel sem különböznek a társadalom által normálisnak ítélt családoktól csak azért, mert melegek és feketék. Az Instagramjukat ma már több mint 12 ezren követik, és majdnem ennyi lájkja van a saját Facebook-oldaluknak is. A család Atlantában él, egyikük ápolóként dolgozik, és orvosi segítségre szoruló embereknek próbálja megkönnyíteni a mindennapi életét, a másik férfi pedig egy helyi cégnél végez irodai munkát.

Az Egyesült Államokban csak az utóbbi pár évben kezdte el egyre több afroamerikai felvállalni a másságát, de a sport és leginkább a zene világában még mindig nagyon kevesen álltak ki a nagyközönség elé. Barack Obama megválasztása valamelyest felgyorsította ezt a folyamatot, és az elnök egyébként kiáll minden, a másságát nyíltan vállaló állampolgárért, így például Jason Collins mellett is. A túlnyomó többségben afroamerikai játékosokból álló NBA-ben egészen tavaly április kellett várni ,hogy egy játékos kiálljon ezzel a sajtó elé. Jason Collins csak pár évvel visszavonulása után állt a nyílvánosság elé, bejelentését pozitívan fogadták a sportolók, és Obama elnök is elismerte őt bátorságáért.

Azonban a hiphop sokkal elutasítóbb, a műfaj soviniszta esztétikájába egyszerűen nem fér bele a homoszexualitás. A rapperek nagy része  kifejezetten gyűlöli a melegeket, ennek ellenére New Yorkban már kialakult egy bizonyos queer rap színtér, ahol több előadó is nyíltan vállalja homo- vagy biszexualitását. A régivonalas rapperek közül egyre többről hallani, hogy évek óta titkolja másságát, azonban a fiatalok már sokkal elfogadóbban állnak a témához, két éve a fiatal Grammy-díjas Frank Ocean vallotta be, hogy életében először egy férfibe volt szerelmes, ami sokak szerint rengeteget segíthet az afroamerikai meleg közösség elfogadtatásához.