A Csillagok háborúja-sorozat körüli a kisebb-nagyobb hisztéria úgy tűnik soha nem fog elmúlni. 30-35 évvel az első filmek után egy-egy szereplő még mindig simán hírekbe tud kerülni azzal, hogy olyan felvételeket hoz nyilvánosságra, amik korábban nem, vagy csak szűk körben voltak láthatóak. Így tett most a wookie-t alakító óriásnövésű színész is.

A szőrös wookie-t játszó színész, Peter Mayhew Twitteren osztott meg néhány képet a Csillagok háborúja forgatásáról, ezeket eddig soha nem láthattuk. Az egyik fotón a rendező, George Lucas éppen a gondolatait osztja meg az Obi Wan Kenobit játszó Sir Alex Guinness-szel. Egy másikon a Han Solót alakító Harrison Ford fordítja maga felé fordítja a lézerpisztolyát, de láthatjuk a Luke Skywalkert megformáló Mark Hamillt is, aki mintha egy szemetesben ülve bohóckodna.

Mayhew most hatvankilenc éves, Angliában született. Ő alakította Chewbaccát az eredeti trilógia mindhárom részében, és szerepet kapott a 2005-ös A Sithek bosszújában is. Ezeken kívül nem sok babér termett neki színészként – a Csillagok háborújában viszont pótolhatatlan volt. A birodalom visszavág forgatásán lebetegedett, megpróbálták helyettesíteni, de amint felépült, újraforgatták vele a jeleneteket, mert a beugró színész nem tudta hozni a 221 centis Mayhew mozdulatait.

A Csillagok háborúja színészei – legalábbis a kevésbé szerencsések, azaz Fordon kívül szinte mindenki – tavaly nyáron egy német rajongói fesztiválon gyűltek össze utoljára, amikor a Jedi visszatér bemutatásának harmincadik évfordulóját ünnepelték. Az eseményen részt vett többek között Mark Hamill, Carrie Fisher, Jeremy Bulloch, aki Boba Fettet játszotta és persze Mayhew is. Ezenkívül még egy komolyan dolog történt vele 2013-ban: mivel óriásnövésű, megműtötték a térdeit.

Ezen a képen éppen Sir Alec Guinnes, aki Obi Wan Kenobit alakította és George Lucas, a film rendezője látható

Itt Harrison Ford bohóckodik, aki Han Solót játszotta.

Itt Mark Hamill, a főszerepelő szórakozik. Ő volt a főszereplő, Luke Skywalker megformálója

Az eredeti C3PO jelmez. Ezt variálták át később. 

Carrie Fisher bikinis forgatásánál Mark Hamillel, akin egy csodás felső van, amit Mayhew is kiemel a Twitter posztjában.

C3PO napozik immár a végső szerelésben. 

Sir Alex Guinnes születésnapja alkalmából koccintanak a tunéziai forgatáson

Carrie Fisher, és a dublőre napoznak a forgatások szünetében

Sorban balról: Harrison Ford, Anthony Daniels, aki C3PO-t alakította, Carrie Fisher és Peter Mayhew lazulnak egy kicsit.

"Nincs bizonyíték, ami megerősíthetné, hogy Lucas is bele akarta írni magát a filmbe, ja" – írja Mayhew. A rendező itt Mark Hamillnek magyarázza a helyes fegyverfogást.