Egy amerikai egyetem diákja több mint harminc embert fertőzhetett meg, miután védekezés nélkül feküdt le velük úgy, hogy azok nem tudtak arról, hogy a férfi HIV-fertőzött. Ezek az emberek valószínűleg arról sem tudtak, hogy az aktusokról videók is készültek. Ha bebizonyosodik, hogy a férfi szándékosan fertőzte meg partnereit, életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

A KMOV.com azt írja, hogy a Missouri államban található Lindenwood Egyetem egyik diákja több mint harminc embert fertőzhetett meg HIV-vírussal, úgy, hogy azok nem is tudták, hogy a férfi HIV-pozitív. A 22 éves Michael Johnsont 2013. október 10-én tartóztatták le, miután kiderült, hogy valószínűleg direkt, tudatosan fertőzte meg partnereit HIV-vírussal. A rendőrök a férfi számítógépén nemrég 32 videót is találtak, amiken látható, hogy Johnson védekezés nélkül szexel több emberrel is. A rendőrség gyanúja szerint ezek az emberek nem tudtak sem Johnson állapotáról, sem arról, hogy videóra veszik őket.

Az egyik nyomozó, Tim Lohmar azt mondta, a videók többsége a Lindenwood Egyetem kollégiumában készült, valamikor a 2013 októberét megelőző négy hónapban. A rendőrség most azokat keresi, akikkel Johnson a videókon látható, mivel szinte biztosak benne, hogy Johnson áldozatai azóta sem tudják, hogy a férfi akár meg is fertőzhette őket, ami pedig nem csak magukra, hanem másokra is veszélyt jelenthet.

Michael Johnsont már letartóztatták, és ha bebizonyosodik, hogy úgy feküdt le másokkal, hogy tudta, hogy partnereit meg is fertőzheti, erről pedig nem szólt nekik, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

A Buzzfeed közben kiderítette, hogy Michael Johnson a weben Tiger Mandingo néven futott, és lehetséges, hogy többeket is közösségi oldalakon szedett fel, mivel három Facebook-accountja és két Twitter-accountja volt, de megtalálható Instagramon és Vine-on is.