A pankráció jellemzően férfi sport, amit ugyan jó ideje nők is űznek, de sohasem sikerült igazi szupersztárrá válnia egyiknek sem. Mae Young az egyetlen kivétel, aki 70 évig (!) verekedett robosztus férfiakkal, szaltóztak a fejére párosával vagy támadta meg őt a ringben két szoknyás iskoláslány. Az NPRösszeszedte a legendás Mae Young életének legfontosabb pillanatait.

Mae Young már középiskolában is a sportolást választotta, és kifejezetten a férfi szakágakat. A softball mellett például ő volt a rúgójátékos az iskola amerikai foci csapatában, majd testvérei segítségével csatlakozott a birkózókhoz. Innen egyenes út vezetett a pankárcióhoz. Karrierjének kifejezetten jót tett a második világháború, hiszen amíg a férfiak egy kontinenssel arréb harcoltak, addig esélye nyílt a női pankrátoroknak is megmutatni otthon, hogy mire is képesek.

Az akkor a húszas éveiben járó Young például az úgynevezett bronco buster mozdulattal vált híressé, ami nagyjából annyit tesz, hogy az ellenfelét leülteti a sarokba, és elkezd lovagolni az arcán vagy a mellkasán. A kisebb nemi erőszaknak megfelelő mozdulat azóta is igen népszerű, természetesen főleg a női pankrátorok körében.

A Királynő becenévre is hallgató Young Lou Thesz mellett az egyetlen pankrátor, aki hét egymás utáni évtizedben is ringbe lépett. Alig pár éve például minden idők egyik legsokkolóbb jelenetét hozta össze a behemót Dudley-testvérekkel. A szakma a történelem legmegdöbbentőbb powerbombjának nevezte azt, amikor D-Von Dudley nemes egyszerűséggel a kettétört vele egy asztalt. Young akkor már a nyolcvanas éveiben járt.

A férfi persze kisssé megvolt illetődve, hiszen egy ilyen idős nőt nem szokás csak úgy az asztalhoz csapkodni, ezért próbált vele óvatos lenni. Azonban Young a show előtt odaséltált hozzá, felpofozta és annyit mondott: "Ketté akarom szakítani az asztalt, vágj neki keményen, ne legyél punci." Egy másik alkalommal a ring széléről, olyan két méter magasról bombázta bele a másik Dudley testvér egy rakás dobozba. A műsor után Young odasétált hozzá, keményen megszórította a csuklójá,t és elmondta neki, hogy ha legközelebb hozzá akarja vágni valamihez, akkor tegye úgy, mint a többi férfival.

Korábbi tanítványával, Mary Lillian Ellisonnal párban, megalkották az Aranylányokat a profi pankrációban, számos kifejezetten női eseményt szervezve maguk köré. Már bőven 70 felett volt, amikor egy konkrét szülészeti jelenetet kerekítettek köré, ahogyan egy sereg pankrátor között vajúdik. Másik alkalommal két, legalább 30-40 évvel fiatalabb, iskoláslánynak öltözött nővel csapott össze állandó társával, és a két szupernagyi a padlót is felkente rakott szoknyás bombanőkkel.

Különösen közel álltak egymással a Moolah művésznévre hallgató Ellisonnal, akivel majdnem 20 évig egy házban éltek. A 42 hektáros telken még velük lakott Katie Glass, Moolah örökbefogadott lánya. A kisnövésű pankrátorlány 17 éves kopogott be Moolah ajtaján, hogy edzeni szeretne. Végül Young örökbe fogadta, így hárman éltek együtt, és a hatalmas telekre több száz pankrátor járt hozzájuk edzeni.

Végül Moolah 2007-ben elhunyt, de Young még akkor sem akarta feladni a pankrációt. A kilencvenedik születésnapjára az egész WWE szervezet egy hatalmas bulit csapott neki, ahol elmondta, hogy 100 évesen is szeretné folytatni, hiszen még mindig szokott otthon súlyzózni. Azonban erre nem nyílt lehetősége, mert pár napja holtan találták az ágyában, de az egész pankrátorszakma a legnagyobb legendák között emlegeti, köztük Wayne "The Rock" Johnson.