A világ legnagyobb sporteseményei az emberkereskedőknek is jó alkalmat adnak az üzlet fellendítésére. A rendezők aktivistákkal próbálnak küzdeni, de lehetetlen kiszűrni ekkora eseményekről a bűnözést.

Vasárnap éjjel lesz a Super Bowl, ami nagyon fontos esemény azok számára, akik a focit úgy képzelik el, hogy egy tojáslabdát cipelnek válltöméses férfiak. Ezúttal a New Jersey-i Met Stadiumban dől el a bajnokság a Seattle Seahawks és a Denver Broncos között, de nem is ez itt a lényeg, hanem hogy ezek az események jelentősen megnövelik egy város forgalmát, amikkel például az is jár, hogy sokkal nagyobb igény van prostituáltakra, hiszen túlnyomó részt férfiak tartják ezt a napot az év legfontosabb eseményének.

A TMZ információi szerint a prostituáltak komoly része ázsiai, akik konkrétan a Super Bowl miatt érkeztek New Jerseybe, és annyira profik, hogy még hitelkártyát is elfogadnak, amiről aztán igyekeznek minél több pénzt leemelni. A Christian Times szerint az egyház próbálja felvenni a harcot ezzel a világméretű járvánnyal, ezért nagyjából 400 önkéntest utaztat New Jerseybe, akik próbálják majd jobb belátásra téríteni az eltévelyedett sportrajongókat, és próbálnak segíteni az emberkereskedelem áldozatainak.

„A nagy sportesemények a rajongók mellett a bűnözést is vonzzák. Tavaly Indianában, két éve pedig Texasban nőtt meg az emberkereskedéssel kapcsolatos bűncselekmények száma. Ez nem csak az NFL problémája, az olimpia és a futball világbajnokság alatt is megjelennek a szexmunkások” – vázolta fel a helyzetet Lesley Frost, a New Jersey-i emberkereskedelem ellen küzdő csoport vezetője. Az emberkereskedelem jelenleg a leggyorsabban növekvő illegális üzlet, még a drogcsempészet is csak a második tudott lenni mögötte.

A Super Bowl lelőnye a többi nagy eseménnyel szemben, hogy nem tart olyan sokáig: az olimpia és az igazi foci világbajnokság is egy hónapig tart, ami nagyon megnöveli a szexmunkások számát. A vb idén nyáron például Brazíliában lesz, ahol a prostitúció már most annyira jelen van, hogy páran még elégedettek is ezzel a munkával, ők biztos nagyon fognak örülni annak, amikor megérkezik hozzájuk több ezer férfi a világ minden tájáról.