Csaknem tíz méter mélyen szakadt be a föld Angliában, egy családi ház előtt, vasárnap reggel. A helyszínen képeken jól látszik, hogy mindez a csatorna mellett történt, úgyhogy elképzelhető, hogy az évek során kimosta a víz a ház előtti parkolóterület alatt a talajt. Egy autót könnyedén elnyelt.

A házban az ötvenes éveikben járó Phil és Liz Conran házaspár élt, akik egy-egy fotó kedvéért még azt is vállalták, hogy mosolyogva kukucskálnak ki a konyhaablakból a hatalmas mélyedésre. Első pillantásra simán azt mondhatná az ember, hogy hatalmas mázlijuk volt, hogy a házban nem esett kár. Az egyik kocsijukat viszont elnyelte a mélyedés, a lányuk, Zoe Smith Volkswagenje volt az áldozat. ugyanis éppen ott parkolt, amikor váratlanul beszakadt a víznyelőszerűség. (Láttunk hasonlót Budapesten, nem is olyan régen.)

„A lányom azért indult, hogy kiengedje a lovakat. Éppen elért az ajtóhoz, amikor egyszer csak azt látta, hogy nincs sehol a kocsija. Először csak azt gondolta, hogy ez elég furcsa. Aztán bejött a házba, és odament a konyhaablakhoz, hogy megnézze, mi a helyzet. Akkor látta meg a krátert, és kezdett el sikítani” - mondta az anya a Sky Newsnak. A lányuk viszont, mint említette, nagyon büszke volt a kocsijára, úgyhogy majdnem megőrült, amikor látta, mi történt.

Ha lehet, ennél is lazábban reagált az esetre férje, aki szintén nagyon örült, hogy a lányuknak semmi baja nem esett, a többit – a kocsi eltűnését, az udvar beszakadását, a biztosító szöszmötölését – simán csak bosszúságnak nevezte. „A gondolat is szörnyű, mi történhetett volna Zoéval , úgyhogy mázlistának érezzük magunkat, hogy mindannyian épségben vagyunk. Csak amiatt kell aggódnunk, hogy ki fogja kifizetni a kárunkat” idézte őt a Guardian

Ahogy a lapnak elmondták, igazából a mélyedés mérete volt az, amit leginkább megdöbbentette őket. „Simán egészben elnyelte az autót, aminek még ahhoz is volt helye, hogy megforduljon, így éppen a másik irányba nézett, mint ahogy eredetileg leparkolták" – emlékezett vissza Liz Conran a Guardiannek.