Egy amerikai férfi egy Afganisztánban elesett katona személyiségét lopta el, a fotóival ismerkedett a Facebookon és társkeresőkön. Amikor lebukott, felkereste a családot, hogy bizonygassa az ártatlanságát, még a nyomozásba is besegített, de hiába. Ha elítélik, három évet kaphat.

Egy amerikai férfit azzal vádolnak, hogy egy halott katona nevével kalandozott a Facebookon, és netes társkeresőkön szedett fel nőket – írja a nydailynews.com. Matthew A. Pucino őrmester 34 évesen, 2009-ben halt meg egy robbanásban, Afganisztánban, de egy évvel később újra felbukkant a Facebookon és randioldalakon. A rendőrség szerint azért, mert a cheektowagai Brandon Ashraf ellopta az elhunyt katona személyiségét, hogy nőkkel ismerkedhessen. 

A zsarukat Pucino nővére, Melissa Pucino értesítette, aki észrevette a kamuprofilokat. A család felvette a kapcsolatot Ashraf áldozataival. Ashraf az elhunyt katona képeit használta fel, a társkereső oldalakon kirakta őket az online profiljára, és még egy találkozót is megbeszélt egy nővel Floridában. (Nem tudni, miért gondolta, hogy a személyes találkozáskor nem bukik le.)

Próbált terelni, de nem jött össze

A fotók közül egy, amit Ashraf használt, egyenesen a Matthew A. Pucino Emlékalapítvány honlapjáról származik. És ha még ez nem lenne elég szörnyű, kiderült, hogy Ashraf, megelőzendő a bajt, megkereste az alapítványt, hogy ártatlanságát bizonygassa, és segítsen elkapni a tettest. Terve nem jött be, mert Lisa Pucino Hagloffal beszélt telefonon, az elhunyt férfi testvérével, akinek gyorsan összeállt a kép.

Ashrafot személyiséglopással vádolják, ami szabálysértésnek számít. Mivel azonban rá a szövetségi törvények vonatkoznak, akár három év szabadságvesztéssel is büntethető, ha a vádak igaznak bizonyulnak.