Egy 76 éves brit nénike arra használta fel az ingyenes utazási lehetőségét, hogy Chesire és Staffordshire egész területén bevásárlóközpontokban árukat csenjen el. Mindegy, mit, ami épp a kezébe akadt: csizmát és mellszívót is. Tudja, hogy helytelen, amit tett, de unatkozott, valamivel el kellett ütnie az idejét - így magyarázta a helyzetet. Egy hónap börtönre ítélték, amit felfüggesztettek 12 hónapra.

Bíróság elé került egy 76 éves asszony, aki bolti lopásokkal dobta fel magányos életének alkonyát –írja a brit Metro.

A Crewe-ből származó June Humphreys az ingyenes utazási lehetőségét használta fel arra, hogy Chesire és Staffordshire egész területén széles áruválasztékot csenjen el a bevásárlóközpontokból.

Az asszony a gurulós bevásárlótáskáját csokikkal, alkohollal, mellszívókkal és csizmákkal is megtöltötte. Az elmúlt három évben számtalanszor elítélték, de ettől függetlenül folytatta a lopkodást. Az Észak-Staffordshire-i bíróságnak azt vallotta, mindezt azért tette, mert unatkozott és elege volt az öregségből. A legutóbbi alkalommal Humpheys elismerte, hogy legalább száz font (csaknem 38 ezer forint) értékben szajrézott össze cuccokat a BHS-től, a Boots-tól, Aldiból, és egy cipőboltból január 6-án.

Tisztában van tettének súlyával 

„Tudja, hogy amit tett, az helytelen, de azt mondta, hogy unatkozott, és kellett valami, amivel kitöltötte az idejét" – mondta felügyelőtisztje. Az asszony egyedül él, mellrákban és degeneratív izületi betegségben szenved. Hét gyerek édesanyja, de az egyetlen, akivel tartja a kapcsolatot, messze él tőle.

Most egy hónap börtönre ítélték, amit felfüggesztettek 12 hónapra, és elrendelték, hogy 45 fontot (16 ezer forint) fizessen ki bírósági költségként, és 80 fontot (29 ezer forint) kártérítésként. Mindemellett felhívták a figyelmét arra, hogy ha újra lopni kezd, azonnal meg kell kezdenie a börtönbüntetését. Ügyvédje, Andrew Bennett szerint a kliense nem akar börtönbe menni, felhagyna ezzel az egésszel, nem lopkod többé.