Hat év után köszönte meg, hogy lebeszélték az öngyilkosságról

2014.02.05. 12:52
Johnny Benjamin és Neil Laybourn összesen egyszer találkoztak eddig: amikor Laybourn lebeszélte a súlyos depresszióval küzdő Benjamint az öngyilkosságról. Azóta Benjamin legyőzte betegségét, és végre képes volt megköszönni.

Nagyon fontos 25 perc történt meg egy londoni pubban, ahol nagyjából ennyi ideig beszélgetett egymással Johnny Benjamin és Neil Laybourn. Hat év telt el a legutóbbi találkozásuk óta, de az nagyon meghatározó volt mindkettejük számára: 2008 január 14-én Laybourn volt az, aki lebeszélte Benjamint arról, hogy megölje magát – írja a Telegraph.

A férfi épp munkába tartott, amikor meglátta, hogy Benjamin a Waterloo híd szélén áll, és bele akarja magát vetni a folyóba, a lebeszélt férfi most jutott el odáig, hogy megköszönje ezt. “Először nagyon fáradt voltam. Csak odamentem, és megöleltem. Amikor leültünk, és elkezdtünk beszélgetni, végre láthattam a szokásait, és hallhattam a hangját. Egyedül arra emlékeztem, hogy ezt a hangot hallottam akkor, amikor a hídon álltam” - mondta Benjamin, aki szerint szinte a semmiből érkezett a megmentője azzal, hogy ne ugorjon, mert minden jobbra fog fordulni, és azt javasolta, hogy menjenek el kávézni egyet.

A személyi edzőként dolgozó Laybourn saját bevallása szerint egyáltalán nem tudta, mi történt, miután kórházba kísérte az öngyilkosjelöltet, de természetesen nagyon sokat gondolt rá Benjamin pedig mindig szerette volna kifejezni háláját azért, amiért segített neki jobb emberré válni. “Nézni Johnnyt ilyen közelségből nagyon megható volt. Érezte ma háláját, ami a legjobb dolog volt” - lelkendezett Laybourn.

A fiatal kora óta skizofréniával és depresszióval küszködő Benjamin az élmény hatására úgy döntött, ő is segíteni akar másoknak, és állítása szerint sikerült leküzdenie betegségét, ami annyira durva volt, hogy már 11 éves korában elkezdett hangokat hallani, öngyilkossági kísérlete idején pedig a Truman Show című film miatt azt hitte, az ő élete is teljesen be van kamerázva.

“Nem akarom túlmagyarázni, de óriási szerencsém volt, hogy jött valaki. Mindig van kívül egy segítség, aki képes meghallgatni. De most már tovább léphetünk, végre megihatjuk azt a kávét” - utalt a hat évvel ezelőtti javaslatra Benjamin.