Nincs sok közös a magyar és z izlandi rendőrség kommunikációs stratégiájában. Míg az előbbi bikkfanyelven írt közleményeket ad ki, az utóbbi vicces, emberközeli Instagrammal tartja a kapcsolatot a lakosokkal.

Nem vicc az izlandi rendőrök élete, még ha az Instagramjuk ezt a derűs oldalt is mutogatja. A fotógyűjteményükön jót lehet derülni, lenne mit tanulnia a magyar rendőrségnek a közvetlenségről. Egy csomó fényképet pakoltak fel állatokról, hétköznapi életükről, a konditermes gyúrásaikról, Mackó törzsőrmesterről, és persze a hétköznapi kemény munkáról. Kattintsa végig a galériát, aztán görgessen lejjebb, ahol összefoglaljuk eddig beszámolóinkat az izlandi rendőrök intézkedéseiről!

Suðurnesben 2012 októberében egy macskabulit kellett felszámolniuk. Egy lakatlan házba a szomszédok beszámolói szerint ki-be jártak a macskák, úgyhogy a rendőrök léptek közbe: kilakoltatták az állatokat, és bedeszkázták az ablakokat. Sokkal komolyabb ügy volt pár zsaroló elfogása: ők egy helyi csokigyártót fenyegettek meg, hogy fékfolyadékot fecskendeznek az üzletekben kapható készletekbe, ha nem fizetnek nekik. A rendőrök azonban a pénz nélküli pénzestáska felvételekor tetten érték őket. Kvázi bordélyokat is lebuktatott pár újságíró tavaly ősszel, itt különös szerepe volt a rendőrségnek: megpróbáltak szexért fizetni (még kokainnal is!), és 800 ezer forintnyi koronát vertek el a klubban, csakhogy lebuktassák az örömtanyát. Nem kaptak szexet.