Egy amerikai diáklány az Instagramján posztolt magáról egy képet, a selfie viszont valószínűleg szándékosan úgy sikerült, hogy a biológiai tanszéknek adományozott holttest is látható rajta. Bár a fotót már eltávolították a netről, áll a bál az egyetemen, az is lehet, hogy kicsapják a vicceskedő diákot.

A Clements High School végzőse valószínűleg komoly büntetést kap, mert az Instagramján posztolt egy fotót magáról, amin egy, a tudománynak és kutatásnak adományozott holttesttel pózol egy tanulmányi kiránduláson - írta a WHNT. A Clementsen a biológai tananyag része, hogy a végzős diákok hétfőnként az UAB biológiai tanszékre látogassanak, hogy megismerjék az egyetemi anatómiai donorprogramot. A diáklány a fényképezőgépet ugyan magára irányította, mikor elkészítette a fotót az Istagramjára, de a képen látható a holttest is.

A lap úgy tudja, hogy a lepedőket nem szabad felemelni az adományozott testekről, és semmilyen körülmények között nem szabad sem mobiltelefonnak, sem egyéb más felvevőeszközöknek lennie a látogatás során. A kiposztolt képet ugyan már eltávolítottak a diák privát Instagram fiókjából, de egy osztálytársa még korábban felvételt készített róla, és megmutatta a nővérének a fotót, aki azonnal felvette a kapcsolatot az iskola vezetőivel.

"Levélben értesítettük reggel a diák szüleit arról, hogy mi történt" - mondta Karen Tucker, az iskola igazgatója. Tucker szerint az iskolai vizsgálat folyamatban van, egy nyomozó a seriff hivatalából kihallgatta kedden a diákokat. "Beszéltünk az egyetemmel, akik teljesen érthetően dühösek az eset miatt, és mi meg akarjuk a jó kapcsolatot őrizni velük" - mondta Tucker. "Éppen ezért beszélünk velük, és tudni szeretnénk, hogyan tudnánk ezt jóvátenni, és továbbra is megtartani a kapcsolatot. Megtesszük a szükséges fegyelmi lépéseket is."

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a diáklányt felfüggesztették-e.