A budapesti Hangmás zenekar úgy döntött, egy akusztikus koncert erejéig beköltözik egy sztripklubba, és lányokkal dobja fel nyomasztó zenéjét. A zenekar női rajongói nem lelkesedtek annyira, de a frontember szerint semmi rosszat nem akart.

A budapesti csőnadrág-rajongók körében egyre népszerűbb Hangmás zenekar nagyon szeret furcsa körülmények között koncertet adni: két évvel ezelőtt már egy üzlet kirakatában adtak koncertet, most viszont úgy döntöttek, itt az idő belemenni az erotikába is, és a szokásos koszos klubok helyett a 4Play Lounge nevű stritease bárban fellépni. Persze nem ok nélkül, mivel a zenekar akusztikus koncertjét táncoslányokkal dobta fel, ezzel pedig sikerült manifesztálódnia a popzene lényegének: menő férfiak zenéltek, amire lengén öltözött nők vonaglottak.

Twin Peaks-hangulat

„A fellépés ötlete a Laura Palmer című dalunkból jött, aminek szerintem kicsit Twin Peaks-hangulata van. Ezt a fajta nyomasztó hangulatot akartuk átadni, nem a sztriptízklubokban általában uralkodó bulihangulatot. Korábban még nem is voltam ilyen helyen, de most az érdekel, hogy működik-e a fellépésünk a lányok között. Persze ha működik, akkor sem viszünk magunkkal koncertezni táncosokat. A közönségünket már megosztotta az ötlet is, de hát nem lehet minden igénynek megfelelni. Főleg persze a lányok fogadták negatívan, de szerintem ez egy plusz, nem akarjuk megalázni a nőket. Ez csak arról szól, hogy ott a zenekar, ott a közönség és táncolni a lányok” – mondta a Velvetnek a Hangmás frontembere, Minda Endre.

„Még nem volt hasonló fellépésem, fogalmam sincs, milyen élőzenére táncolni. Improvizálni fogok, mert igazából hip hopra és house-ra szeretek a legjobban táncolni, de itt úgysem az lesz” – fogalmazta meg a taktikáját a klub egyik táncosa, Angie, aki a barátnőjén keresztül került be a vetkőzős tánc varázslatos világába. “Nem gondoltam volna, hogy valaha is ezt fogom csinálni, de már 9 éve megy, szeretem csinálni” – büszkélkedett tapasztalatival a lány, aki annyira felkészületlenül várta a new wave-ben utazó Hangmást, hogy bevallása szerint még koncertre sem szokott járni.

Félhomály, vonaglás

A végeredmény végül majdnem átadta a kívánt érzést: a sztripklubok szokása szerint kicsit túlcsicsázott díszletei közt félhomályban játszó zenekar nyomasztó dalaira tényleg inkább groteszk volt a táncosok mozgása, mint erotikus. Az látszott, hogy egy közös próba elfért volna, mert az látszott, hogy a hölgyeknek nincs igazán tapasztalatuk abban, hogy mit kell azokra a zenékre csinálni, amikben nem a pénzről és a ribancokról rappel valaki. Mindenesetre így is vicces volt nézni, ahogy az 50 perces fellépésen a zenekar általában budapesti fiatal okos emberekből álló közönsége elszégyelli magát, ahogy rájuk néz egy táncos, a barátnőjükkel érkező férfiak pedig mennyire próbálnak úgy csinálni, mintha a zenekart néznék, és nem a tangás seggeket.