Angol gengszterfilm-paródiába illő ügyben fog ítélkezni a Budapest Környéki Törvényszék. Egy hajléktalan nevére írattak egy kamucéget, majd rajta keresztül mostak tisztára milliókat. Az egyik nagy összeggel azonban lelépett a hajléktalan, és beindult a kutatás utána. A forgatókönyvbe passzoló történetben szerepet kapott a meggymajszoló öccs, a fiát látni sem akaró anyuka, a fojtogató keménylegény és a Mammut egyik boltja is.

Négy emberrablással vádolt férfi pere kedzdődött el kedden Budapest Környéki Törvényszéken. Az elsőrendű vádlott Gy. Imre 2007-2011 között vezetett egy céget, amit aztán átjátszott a hajléktalan P. Attilának. A sértett pénzért vállalta, hogy ő lesz az egyedüli tag és ügyvezető. P. feladata annyi volt, hogy néha el kellett mennie a bankba, és felvenni nagyobb, akár milliós összegeket a vállalkozás nevében, majd átadni a vádlottnak. Minden ilyen tranzakció után kapott 10 ezer forintot. Egy nap azonban a felvett 6,88 millió forinttal és saját öccsével együtt Kecskemétre ment a sértett, mivel meg akarta tartani a pénzt.

A szereplők:

Gy. Imre – Aki a fantomcéget vezette egy ideig, majd P. Attilán keresztül vett fel pénzt.

P. Attila – Hajléktalan férfi, az egyik nagyobb összeggel lelépett.

P. Zsolt – Attila testvére, őt rabolták el, hogy megtalálják a bátyját.

S. Sándor – P. Zsolt ismerőse, őt vágták orrba, hogy megtalálják P. Zsolt bátyját.

B. Csaba – S. Sándor ismerőse, őt karja levágásával fenyegették.

D. I. Erika – P.-ék édesanyja, kecskeméti lakos.

Továbbá a P.-éknek szállást nyújtó kecskeméti nő, valamint a másod-, harmad- és negyedrendű vádlottak. A másodrendű fojtogatott.

Gy. Imre elkezdte felkutatni őket. Halálos fenyegetéseket írt a mobiljára, miközben megpróbálta felkutatni P. rokonait, ismerőseit. P. testvérének egy barátját, S. Sándort meg is találták, S. pedig elmondta nekik, szerinte Kecskeméten vannak, sőt megadta P. testvérének telefonszámát is. Ezzel Gy. nem elégedett meg, nem sokkal később újra megkörnyékezte a férfit, és azt mondta S.-nek, szálljon be a kocsijába, keressék meg együtt a nagy összeggel lelépett P. Attilát. Mivel S. Sándor nem akart beszállni, Gy. igyekezett berángatni őt, de S. kitartóan védekezett és kiabált, így hagyták elmenni.

2012. április végén újra megjelentek, ezúttal S. nagykovácsi háza előtt. S. félt a bántalmazástól, ezért beült Gy. kocsijába. Ő kivitte Pesthidegkút egy elhagyatott részére, majd egy pisztolynak látszó, becsomagolt tárggyal hadonászva követelte, árulja el, merre van pontosan P. A helyzet ekkor tovább bonyolódott: S. Sándort pont felhívta ismerőse, B. Csaba, Gy. pedig rábeszélte S.-t, hívja ismerősét a 61-es villamos végállomásához, mivel ő is tudhat a sokkal tartozó P. hollétéről. A megjelenő B. azonban nem tudta, ezért P. orrba vágta S.-t, akinek bedagadt a szeme és a szája. B.-t megfenyegette, eltöri a karját, ha nem száll be és segít.

Ezután a Mammut bevásárlóközpontba hajtottak, hogy kikérjék S. Sándor híváslistáját, amit az adott üzletben megtagadtak biztonsági okokból. Még körülnéztek pár olyan helyen, ahol P.-ék sűrűn előfordulnak, de nem találták őket. Gy. Imre végül elengedte a két férfit azzal, hogy a következő napokban együtt folytatják a keresést.

2012. június 7-én Gy. Imre és három társa Nagykovácsi területén autózott azzal a céllal, hátha meglátják valamelyik P.-t. P. Zsoltba bele is futottak, amint meggyet majszolt egy fáról. A négy férfi gyorsan és precízen elkapta és leütötte a férfit, akit betuszkoltak az autóba. A másodrendű vádlott egy kenyérszeletelő késsel fenyegette P. Zsoltot a kocsiban, hogy mondja meg, hol van a bátyja. Közben tovább ütlegelték őt és elvették a mobilját is. Később a másodrendű vádlott az eszméletvesztésig fojtogatta őt. P. Zsoltot keze levágásával fenyegették meg később, ha nem mondja meg, melyik telefonszám a bátyjáé. Megmondta, Gy.-ék pedig felhívták őt azzal, hogy őt és az öccsét is megölik, ha nem kerül elő a pénzzel.

P. Zsoltot nem engedték el, az éjszakát a negyedrendű vádlottnál töltötte, de már nem bántották. Másnap felhívták azt a nőt, aki Kecskeméten menedéket nyújtott a P. testvéreknek. P. Zsoltot kényszerítették, hogy mondja a nőnek, hamarosan elmenne a cuccaiért. Másnap azonban nem egyedül, hanem Gy.-ékkel érkezett a házhoz. P. Attila nem volt ott, csak a holmiját szedték össze, majd továbbhajtottak P.-ék édesanyjának házához. D. I. Erika, az édesanya azonban nem akarta beengedni fiát, sőt amikor meglátta a háza előtt az autót, a rendőrség kihívásával fenyegetőzött. Erre Gy.-ék elhajtottak, P.-t is otthagyva, aki pedig a rendőrséghez fordult.