Theresa Riggit hétfőn holtan találták egy börtönkórházban. Nem tudni, mibe halt bele, de az biztos, sok jóra nem számíthatott a háromszoros gyerekgyilkos nő.

Holtan találták az 50 éves Theresa Riggit, azt az amerikai nőt, aki a skóciai Edinburgh-ben 2010 nyarán megölte három gyermekét – írja a BBC. A nőt tettéért 16 éves börtönbüntetésre ítélték, a közelmúltban pedig a jól őrzött börtönkórházban, a nottinghamshire-i Rampton Secure Hospitalban ápolták, mert a börtönben bántalmazták őt. A helyi rendőröket hétfő hajnalban riadóztatták, hogy a nő meghalt. Ugyanakkor az intézmény szóvivője szerint nem volt gyanús a nő váratlan halála. A halál okát boncolás állapítja meg, bár a Telegraph öngyilkosságról ír.

A Kaliforniából származó nő házassága felbomlása után hajtotta végre a gyilkosságokat. Miután elköltöztek a gyerekeivel Skene városkájából Edinburgh-be, rátámadt a gyerekeire. A nyolcéves ikreket, Austint és Luke-ot, valamint ötéves húgukat, Ceciliát egyenként nyolcszor szúrta meg. Ezután kieresztette a gázt, majd felrobbantotta a házat, és kiugrott a második emeletről, hogy öngyilkos legyen.

Azért kapott a hármas gyilkossághoz képest ilyen enyhe büntetést, mert a pszichológiai szakvélemények szerint narcisztikus, paranoid és hisztérikus rendellenességekkel bírt. Először a Stirling közeli Cornton Vale Prison nevű börtönbe vitték, ahol más rabok megtámadták, majd átkerült a börtönkórházba.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!