A brit nőknek legalábbis biztosan, és nekik is leginkább párjuk magassága. Egy felmérésből kiderült az a megdöbbentő tény, hogy a legtöbb nő szereti, ha a pasija magasabb, de ha nagyon szerelmesek, akkor azért elviselik, ha párjuk alacsonyabb náluk. És mivel a felmérés az Egyesült Királyságban készült, azon sem csodálkozunk, hogy a válaszadók többsége Vilmos herceghez és Katalin hercegnéhez akar hasonlítani. Mármint a magasságkülönbséget illetően.

A Daily Mail azt írja, hogy a Lovehoney által készített felmérés szerint a megkérdezett 2000 brit nő 70 százalékának igenis számít a méret, már ami a férfi és a nő közötti magasságkülönbséget illeti. A felmérés végeredményéből az derült ki, hogy a megkérdezett nők 70%-a akkor érzi magát jobban és kényelmesebben egy kapcsolatban, ha a melletük lévő férfi magasabb. Ötből egy nő pedig egyetértett azzal, hogy az az ideális, ha egy férfi 10-15 centivel magasabb a nőnél, ezért a felmérés készítői arra jutottak, hogy a 190 cm magas Vilmos herceg és a 178 cm magas Katalin hercegné a tökéletes páros, már ami a magasságot illeti.

A felmérésből az a nagyon megdöbbentő tény is kiderült, hogy az éppen párját kereső embert igenis érdekli, hogy a másik fél milyen magas, és a válaszadó nők a 24%-a, illetve a férfiak 35%-a mondta azt, hogy ha az ember szerelmes, teljesen mindegy, hogy a másik mennyire magas vagy alacsony. És bár a legtöbb nő azt mondta, hogy nem kéne, hogy a magasság befolyásolja a kapcsolatot, a megkérdezett férfiak 6%-a mondta azt, hogy többször is előfordult már, hogy túl alacsonynak érezték magukat ahhoz, hogy meghódítsák a kiszemelt nőt.

A felmérésben résztvevő nők 83%-a egyébként tökéletesen meg van elégedve a jelenlegi partnerének magasságával, és csak 14% szeretné, ha a pasija egy kicsit magasabb lenne. Vagyis a felmérést készítő – egyébként szexuális segédeszközöket gyártó – Lovehoney arra jutott, hogy a párkeresésben nemcsak a másik haj- és szemszíne játszik szerepet, hanem a magassága is. Megdöbbentő.