Az utazási iroda mossa kezeit, az aquapark pedig semmit sem változtatott a csúszdán. Pedig 2012 nyara óta pokol egy angol férfi élete, aki nekicsapódott a medence falának, mert az túl rövid volt a meredek és gyors csúszdához képest. Des Jarvis élete tönkrement, és még mindig benne van a pakliban, hogy amputálni kell a lábát.

A gumigyártók egyik áldott-átkozott szava az aquaplaning, ami akkor következik be, ha az abroncs nem hasítja eléggé a vizet, hanem úszik rajta fékezhetetlenül. A 46 éves angol Des Jarvis Törökországban, az altinkumi Didim Beach Resortban nyaralt 2012 nyarán, és ellátogatott egy vízi vidámparkba. Ott aztán súlyos károk árán megtapasztalhatta a jelenséget: a férfi ugyanis egy csúszda után megérkezett a medencébe, azonban egy nagy csobbanás helyett nagy sebességgel továbbsiklott, és a medence fala állította meg. A Daily Mail szerint a férfi jobb lába apró darabokra tört, sőt az orvosok csak újabb mesterséges törésekkel tudták megcsinálni.

Az öt műtét során 18 fémlemezzel és csavarral rögzítették a szilánkosra tört csontozatot. A sípcsontja egy részét el is kellett távolítani, így az a lába most öt centiméterrel rövidebb, mint az ép. A helyzetet bonyolította, hogy csontfertőzést is kapott, épphogy megmentették a lábát. A helyzet két évvel a baleset után is szörnyű: folyamatos fájdalmai vannak, és még mindig fennáll a veszélye, hogy amputálni kell a darabokra tört végtagot.

„Nincs többé életem, nem tudok elmenni otthonról, nem tudok felöltözni, társaságba járni, semmi" – mondta a férfi, aki a munkáról is lemondhat. Ráadásul élettársa, Nikki és négy gyerekük is végignézte a horrort a helyszínen (amit több biztonsági kamera is rögzített). Velük így már alig tud foglalkozni, sőt az ő ápolásukra szorul. Pizsamát kell viselnie, mivel a lábát tartó fémkeretre nem is tudna felvenni nadrágot.

A csúszda már eleve hírhedt volt, nem Jarvis volt az első csúszó, aki megsérült miatta. Ugyanis a török mérnökemberek elszámították a csúszda meredekségét és/vagy az érkező medence hosszúságát. A Mail úgy tudja, a férfi esete óta további öt ember sérült meg itt, és a csúszda még mindig használatban van (holott csak a medencét kéne megtoldani pár méterrel). Jarvis most kompenzációt vár a First Choice nevű utazási irodától. Az utazásszervező persze kijelentette, sajnálják a sérülést, és ügyfeleik biztonsága és egészsége a legfontosabb számukra, dehát ezek már csak ilyen ritka balesetek, elkerülhetetlenek.