horoszkóp

Sziámi ikrek születtek Indiában

2014.03.17. 14:46
India legjobb kórházába szállították a múlt héten született sziámi ikerpárt, próbálják életben tartani az újszülötteket, ezért a 28 éves anyjuk még nem is látta őket. A csecsemőknek közös a szíve és a tüdeje, az orvosok azt mondják, ha sikerül stabilizálni a kb. 3,5 kilóval született sziámi ikrek állapotát, akkor talán egy nagyon komplikált és veszélyes műtéttel szét lehet őket választani.

A 28 éves, indiai Urmila Sharma úgy szült a múlt héten sziámi ikreket, hogy azt sem tudta, hogy ikrekkel terhes – írja a New York Daily News. Nem volt ugyanis pénze ultrahangra. Azt hitte, minden rendben lesz a szüléssel, de nem lett. A múlt hét szerdai szülés után nem látta újszülöttjeit, mert a csecsemőket India egyik legjobb kórházába szállították át, ai All India Institute of Medical Sciences Hospitalbe (AIIMS), hátha itt meg tudják menteni a sziámi ikrek életét.

Az újszülötteknek két fejük, két nyakuk, két gerincuk, két nyelő- és légcsövük van, de közös a szívük, a tüdejük és a gyomruk. Nagyon nehéz feladat lenne szétválasztani őket, de egyelőre nem is ez a cél. Az orvosok most azon vannak, hogy stabilizálják a csecsemők állapotát, hogy külső segítség nélkül életben maradjanak, hogy egyáltalán felmerülhessen a szétválasztás lehetősége.

„Egyelőre meglepően jól vannak. Már az is ajándék, hogy ilyen sokáig eljutottak. Csak imádkozni tudunk értük. Mindent megteszünk azért, hogy segítsünk rajtuk, a világ minden tájáról beszélünk szakemberekkel, vizsgáljuk a műtét lehetőségeit. De egyelőre valószínűtlennek tűnik” – mondta a lapnak Dr Shikha Malik szülészorvos.

A csecsemőket még nem nevezték el, kicsivel kevesebb mint 3,5 kilóval születtek. A család nagyon aggódik értük.

„Én vagyok az apjuk, megteszek mindent értük, amit csak tudok. Bármennyit keresek, azt mind a gyerekeimre fogom fordítani. Ugyanúgy, ahogy gondoskodtam a lányomról, úgy fogok gondoskodni ezekről a gyerekekről is, de a jövő az orvosokon múlik. Szegény vagyok, de mindent megteszek a családomért. Egyelőre a feleségemért is aggódom. Csak remélni tudom, hogy az orvosok segíteni tudnak rajtunk” – mondta a 32 éves apa, Subhash Sharma, akinek már van egy hároméves lánya a feléségével.