Egy Colorado államban élő anyát letartóztattak, miután mindenkivel elhitette, hogy hatéves fia rákos, és ezért 25 ezer dollárnyi (több mint 5,5 millió forint) adományt fogadott el, amit többek között arra költött, hogy családjával elmenjen Disneylandbe.

A coloradói Sandy Thi Nguyen pénzt akart szerezni, ezért kitalálta, hogy azt hazudja mindekinek, hatéves fia rákbeteg – írja a Buzzfeed. A legdurvább: a 28 éves nő nem csak másokkal, de a saját családjával és hatáves fiával is képes volt elhitetni, hogy rákos. „Valószínűleg az anyán kívül senki más nem tudta az igazságot. A kisfiú elhitte, hogy rákos. És a család többi tagja is elhitte, hogy a hatéves fiú rákos” – mondta Araphoe megye seriffje, Larry Etheridge.

A nő 2012 szeptembere óta próbálta elhitetni mindenkivel, hogy fia beteg. Ez annyira sikerült, hogy 2013 szeptemberében a helyi közösség elkezdett pénzt gyűjteni a hatéves fiúnak. Összesen 25 ezer dollárt (több mint 5,5 millió forint) adományoztak a családnak, Nguyen pedig ennek egy részét arra költötte, hogy családjával Disneylandbe utazzon.

A nőt csalás gyanújával letartóztatták, Nguyen a kihallgatásán elismerte, hogy a fia nem rákos, és hogy a letartóztatásakor a család házában talált összesen 23 ezer dollárnyi (~ 5 millió Ft) készpénz mind adományokból származik. Az anyát végül 10 ezer dollár (2,2 millió Ft) óvadék fejében kiengedték.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!