Staten Islanden hétfő este a semmiből került elő egy nagyon ijesztő bohóc, ami gyorsan akkora sztár lett az interneten, hogy már az is kiderült, hogy valószínűleg egy filmet reklámoz.

Folyamatosan érkeznek az újabb képek Twitterre és Instagramra New Yorkból, ahol hétfő óta egy titokzatos, mellesleg elég ijesztő bohócjelmezes figura hozza a frászt az arra járókra – írja a CBS. A gyanú szerint egy kissé túl jól sikerült kampányról van szó egy horrorfilmhez, de ez egyrészt még nem hivatalos, másrészt pedig azon semmit sem változtat, hogy elég ijesztő.

A Staten Islanden feltűnő bohóc tényleg minden horrorsablont hoz, ami csak elvárható: kicsit kopasz, csúnya sárga kezeslábast hord, ráadásul két lufi is van nála. „Soha nem hinnétek el, mit láttam az előbb. Vissza is fordulok, ezt látni kell. Teljesen elképesztő, tele van a város kibaszott idiótákkal” – írta le a bohóccal való találkozását az amerikai humorista Vic Dibitetto.

A bohóc híre természetesen gyorsan terjed az interneten, már egy #SIClown hashtag is megjelent, amiben többen kigúnyolják az egész jelenséget, mások pedig ijedtségüknek adnak hangot. Valószínűleg nem valami perverzről van szó, mivel a Staten Island Advance utánanézett a dolgoknak, és a bohóc első észlelői, Vincent Innocente, Robert Privitera és Michael Leavy véletlenül pont ismerősök Facebookon, és mindannyian kapcsolatban állnak a Fuzz and Lens Productions nevű céggel. Sőt, Vic Dibietto is kapcsolódok hozzá, úgyhogy gyanús, hogy csak valami nagy zs-film nagyon olcsó promója miatt ijesztettek meg esténként pár embert.