A Rehabs.com évek óta gyűjti több száz önként vállalkozó drogfüggő fényképeit, különösen a letartóztatási képeiket, hogy időről időre sokkoló infografikát készítsenek arról, hogyan változtatják meg a drogok az emberek kinézetét.

A Rehabs.com két évvel ezelőtt már bemutatott egy elég durva infografikát arról, hogyan teszi tönkre az emberek külsejét a tartós crystal meth használat.

Most egy videóban és egy infografikán azt mutatják be, hogy a crystal methen túl a többi drog milyen hatást gyakorol a fogyasztók külsejére. Az intézet megkérdezett 200 embert is, hogy tippeljék meg, mennyi idő telt el a képek készítése között, az eredmény pedig eléggé magáért beszél. Már néhány éves különbségeket is jóval nagyobbnak saccoltak, olyan drasztikusan romlott a használók állapota.

A drogok hosszú távú hatásairól is tesznek néhány megállapítást a infografikában. A kokainisták általában fogynak, ha orron keresztül fogyasztják a drogot, akkor egy idő után tartósan gyulladt lesz az orruk. A crystal meth használói lefogynak, elsorvadnak a fogaik, fekélyek jelennek meg az arcukon, ráncosak lesznek. A heroinisták is lefogynak, tályogok jelennek meg rajtuk, a bőrük sebes lesz a sok vakarózástól, bőtépkedéstől, narancsbőrük lesz. Az oxycodone nevű gyógyszer használóinak általában véreresek a szemei, vörös az arcuk, vagy sokat hívnak vagy fogynak, beszűkültek a pupilláik.

A cikkben lévő infografikánál valamivel részletesebb galériát is készített a Rehabs.com, ezt erre találja meg.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!