Donna Perry 24 évvel ezelőtt három nőt is kivégzett az amerikai Donae-ben, de szerinte őt már ezért nem vonhatják felelősségre, mivel akkor még férfi volt.

Nemváltásával bizonyítaná egy nő, hogy nincs köze egy 24 évvel korábbi gyilkossághoz. Donna Perryt azzal gyanúsítják, hogy 1990-ben megölt három nőt az amerikai Donae-ben. A ballisztikus jelentése, és az ujjlenyomata is azt bizonyítja, hogy ő lőtte le Yolanda Sapp-et, Kathleen Brisboist és Nickie Lowe-ot. A nő viszont azzal védekezik, hogy Donna Perry még nem is létezett a gyilkosság idején, tehát nem ő tette. A bizonyítékok Douglas Perryhez kötik az ügyet, Donna férfi-alteregójához.

Donna Perry egy évtizeddel ezelőtt döntött úgy, hogy véget vet Douglas Perry létezésének, és egy Thaiföldön elvégzett nemváltó műtét után nőként éli tovább életét. Ezzel szerinte nem csak a teste, de a személyisége is új, Doug Perryre pedig egy másik emberként gondol. „Nem tudom, hogy Doug tette, vagy sem. Húsz évvel ezelőtt volt” – adta elő a kissé fura magyarázatot a bíróságon. Szerinte a nővá válással eltűnt a kezelhetetlen agresszió is – írja az ABC.

Amikor a nyomozók megkérdezték Perryt, miért hagyta abba három gyilkosság után, egyszerűen válaszolt. „Douglas nem hagyta abba. Donna állította meg. Nem fogom beismerni, hogy megöltem bárkit is. Donna senkit nem ölt meg” – hangzott el a vallomásban. A most 62 éves Donna Perry annyit beismert, hogy még mindig paranoid és túlérzékeny, de abban biztos, hogy senkit nem fog bántani.

A pszichológus Dr. Jack Drescher szerint bármilyen képtelennek tűnik első ránézésre a magyarázat, lehet alapja. „Ez egy metafora, amit azok használnak, akik az átváltozás előtt boldogtalanok voltak, most viszont boldogok. De a mostani helyzet azért más, mert valaki azt állítja, semmilyen módon nem kapcsolódik ahhoz, aki korábban volt.”