Nemet váltott, szerinte már nem ő a gyilkos

2014.03.28. 11:29
Donna Perry 24 évvel ezelőtt három nőt is kivégzett az amerikai Donae-ben, de szerinte őt már ezért nem vonhatják felelősségre, mivel akkor még férfi volt.

Nemváltásával bizonyítaná egy nő, hogy nincs köze egy 24 évvel korábbi gyilkossághoz. Donna Perryt azzal gyanúsítják, hogy 1990-ben megölt három nőt az amerikai Donae-ben. A ballisztikus jelentése, és az ujjlenyomata is azt bizonyítja, hogy ő lőtte le Yolanda Sapp-et, Kathleen Brisboist és Nickie Lowe-ot. A nő viszont azzal védekezik, hogy Donna Perry még nem is létezett a gyilkosság idején, tehát nem ő tette. A bizonyítékok Douglas Perryhez kötik az ügyet, Donna férfi-alteregójához.

dougperry2 t620
Fotó: Spokane Country Sheriff's Office

Donna Perry egy évtizeddel ezelőtt döntött úgy, hogy véget vet Douglas Perry létezésének, és egy Thaiföldön elvégzett nemváltó műtét után nőként éli tovább életét. Ezzel szerinte nem csak a teste, de a személyisége is új, Doug Perryre pedig egy másik emberként gondol. „Nem tudom, hogy Doug tette, vagy sem. Húsz évvel ezelőtt volt” – adta elő a kissé fura magyarázatot a bíróságon. Szerinte a nővá válással eltűnt a kezelhetetlen agresszió is – írja az ABC.

Amikor a nyomozók megkérdezték Perryt, miért hagyta abba három gyilkosság után, egyszerűen válaszolt. „Douglas nem hagyta abba. Donna állította meg. Nem fogom beismerni, hogy megöltem bárkit is. Donna senkit nem ölt meg” – hangzott el a vallomásban. A most 62 éves Donna Perry annyit beismert, hogy még mindig paranoid és túlérzékeny, de abban biztos, hogy senkit nem fog bántani.

A pszichológus Dr. Jack Drescher szerint bármilyen képtelennek tűnik első ránézésre a magyarázat, lehet alapja. „Ez egy metafora, amit azok használnak, akik az átváltozás előtt boldogtalanok voltak, most viszont boldogok. De a mostani helyzet azért más, mert valaki azt állítja, semmilyen módon nem kapcsolódik ahhoz, aki korábban volt.”