Kiközösítették a tanárnőjével szexelő fiút

2014.04.03. 19:05
Egy 27 éves oklahomai tanárnő a vád szerint megerőszakolta 17 éves diákját, bár az beleegyezett a szexbe. A fiú szülei fel vannak háborodva, mert a tanárnőnek nem kellett börtönbe vonulnia. Szerintük azért kezelték ilyen enyhén, az ügyet, mert nő az elkövető. Közben Floridában egy segédlelkész került bajba, mert fogdosott egy 10 év alatti kislányt egy lombházban.

Három év felfüggesztett börtönnel megúszta az az oklahomai angoltanárnő, aki egy tanítványát molesztálta – írja a New York Daily News. Erin Kathleen Queen a Sand Springs-i Charles Page High School nevű középiskolában tanított, így került közeli kapcsolatba 17 éves tanítványával. Az első gyanús jel az volt, amikor 2012. március 17-én nem ment haza a fiú, és azt mondta a szüleinek, hogy az egyik haverjánál alszik. Később felhívták, és akkor bevallotta, hogy egy 27 éves nővel van kettesben egy motelban.

Mikor anyja tovább faggatta, vonakodva elárulta, hogy Ms. Queennel, a saját angoltanárával van. A rendőrök még a helyszínen elfogták a tanárnőt. Meg is vádolták nemi erőszakkal, valamint szabálysértéssel is, mivel vodkát adott egy fiatalkorúnak. A per évekig folyt, új eljárás is indult, mire végre kiszabták az ítéletet. Queen a három év próbaidő mellett 600 dollár (134 ezer forint) pénzbüntetést és a tanítástól való eltiltást kapott. Shasta Belty, az áldozat édesanyja elképesztően felháborodott az enyhe ítéleten. „Káromkodtam. Sírtam. Totálisan nem értek egyet vele" – mondta az ítélet utáni reakciójáról.

Az NY Daily News azzal magyarázta az enyhe ítéletet, hogy Oklahomában 16 év a beleegyezési korhatár, a beleegyezés márpedig megvolt. Így a kiskorú itatása állt csak meg, bár árnyalta a képet, hogy a nő a fiú tanára. A jogszabályok szerint ha egy diák 16-18 év közötti, és a saját tanárával létesít testi kapcsolatot, az megintcsak erőszaknak minősül. Végül mégis megelégedett az ügyészség is az enyhe, de példát statuáló büntetéssel. A szülők márpedig állítják, csak született enyhe ítélet, mert egy nő követte el a cselekményt. Márpedig a fiúk sokat szenvedett utána, kiközösítették az osztálytársai is a gimi utolsó évében.

Fogdosó segédlelkész

Eközben a floridai Leesburg egyik segédlelkészét, a 65 éves Thomas Warren Halsey-t is sikerült tetten érni. A NY Daily News szerint az idős férfi egy fa lombkoronájába épített házikóban molesztált egy 10 év alatti kislányt. A lány arról számolt be, hogy a lelkész kérte, hogy fogdossa meg őt, és mutogatta magát a lánynak. A lány „ijesztőnek" nevezte a történteket, és nem akart beszélni a részletekről.

A lelkész végül feladta saját magát a rendőrségen pénteken, jelenleg börtönben van, óvadék ellenében sem helyezhető szabadlábra. 12 év alatti gyermek zaklatásával vádolják. A rendőrség szerint a lombházat csak csalétekként használta a férfi, aki két éven át próbálkozott a kislánynál. Mindenesetre a férfit a baptista egyház felmentette a szolgálat alól, és közölték, hagyják az igazságszolgáltatást, hogy végezze a dolgát, valamint segítik a férfi egyedül maradt feleségét.