Egy kis máj, némi szalonna, köretnek törtkrumpli volt abban a készételben, amit George Milis rakott a mikróba a munkahelyén. Az ebédszünet azonban a bristoli kórházban ért véget: Milis felnyitotta az ételt, mire az felrobbant. A férfi megégett az arcán, sőt az egyik szemére meg is vakult. Csak reménykedik, hogy újra láthat majd, miközben a forgalmazó vizsgálja a veszélyes terméket.

Komoly égési sérüléseket szenvedett, és fél szemére megvakult a 43 éves George Milis, akit egy mikróban melegíthető készétel sebesített meg – írja a Daily Mail. A helyi ASDA szupermarketben vette meg a májas-szalonnás-törtkrumplis kaját, amit az utasítások szerint tíz percre betett a mikrohullámú sütőbe. Miután letelt az idő, a férfi kivette az ételes dobozt, majd kinyitotta a tetejére ragasztott fóliát, ekkor robbant az arcába a tűzforró étel.

Milis a homlokán, az orrán, a jobb arcán, és az álla bal oldalán égett meg, de ami ennél is rosszabb, a jobb szemébe is került a forró anyagból. Szerencsére épp a munkahelyén volt, a kollégái gyorsan reagáltak, és segítettek lemosni az arcáról a folyadékot (amiből a falakra és a plafonra is jutott). Azonnal a South Bristol Community Hospital nevű kórházba vitték, ahol kiderült, nagy szerencséje volt, hogy gyorsan hideg vízzel le tudták mosni az arcát.

„Lehúztam a fóliát, kavartam az ételen, és bumm, az étel felrobbant" – mesélte a történteket a férfi. Szerinte a csomagolás majdnem érintetlen maradt, a forró lé viszont szanaszét spriccelt a helyiségben. „Az égésnyomok az arcomon nagyon fájdalmasak, de ami miatt a legjobban aggódom, az a jobb szemem világa" – tette hozzá.

Az orvosok azt mondták neki, a folyadék megégette a szemgolyóját, és még mindig nagyon homályosan lát. „Nem tudom, mennyire fog meggyógyulni" – panaszkodott Milis. Egyvalaminek azért ő is örül: hogy nem otthon, az ötéves gyereke jelenlétében történt a baleset. Az ASDA-t is megkérte, hogy szedje le a polcokról a veszélyes terméket, egyelőre annyi történt, hogy belső vizsgálat indult az ügyben. „Képtelenek vagyunk megérteni, mi történhetett Milis úr készételével, és tényleg ki szeretnénk alaposabban vizsgálni az ügyet" – mondta a lánc szóvivője.