Beverly Brignoni leadott pár kilót, de megereszkedett bőre miatt olcsó plasztikai sebészt keresett. Meg is találta a Dominikai Köztársaságban, azonban a műtét közben életét vesztette. A barátja gyászol, a családja perel, az orvosa embóliára hivatkozik, a dominikai kormány pedig bezáratta az intézményt.

„Még mindig próbálom megérteni ezt. Nem igazán tudom felfogni, hogy meghalt" – mondta keserűen a 32 éves Lesley Martinez, akinek New York-i barátnője belehalt egy plasztikai műtétbe. A 29 éves elvált anyuka, Beverly Brignoni elégedetlen volt a hasával, ezért barátai tanácsára elutazott a Dominikai Köztársaságba, hogy ott olcsón megműttesse magát. Martinez is elkísérte barátnőjét az útra – írja a New York Daily News.

„Vele voltam egészen addig, ameddig be nem ment a műtétre. Búcsúcsókot váltottunk, elmondtuk, hogy szeretjük egymást, és elgurították őt. Ez volt az utolsó alkalom, amikor láttam őt" – idézte fel a férfi a február közepén történteket. Úgy tudni, a nővérek leellenőrizték a nő vérnyomását és egészségi állapotát, így engedték műtétre. Egy olyan nőnél szálltak meg, aki gyakran látta vendégül a Vista del Jardín nevű (a Wikipedia szerint adventista) klinika külföldi pácienseit.

Keresztanyja szerint Brignoni azért vállalta a műtétet, mert nemrég sok kilót leadott, és a megereszkedett bőrét akarta helyrerakatni. Egyeztetett New York-i plasztikai sebészekkel is, de végül az olcsóbb megoldást választotta, és Guillermo Lorenzo kése alá feküdt. 6300 dollárt (1,4 millió forintot) adott ki egy has-, hát- és mellplasztika együttesért. Az utolsó pillanatban annyit módosítottak ezen az orvossal, hogy csak a hasplasztikát csinálták volna meg.

Martinez egy váróban ült, amikor a doktor kijött és közölte a szomorú hírt. „Azt mondta, nagyon sajnálja, de meghalt, elvesztette őt. Azt mondta, embóliát kapott és meghalt" – emlékezett vissza Brignoni barátnője. A haláleset miatt Brignoni családja beperelte Lorenzo doktort és a klinikát, amit ráadásul nem sokkal később bezáratott a dominikai egészségügyi minisztérium, mert baktéiumokat találtak steril helyeken is, és nem tartották be a megfelelő higiénés előírásokat. Az Amerikai Járványügyi Központ március 7-én riadót fújt, mert 19 nő plasztikai műtéti sebei fertőzödtek el. Mindannyian Dominikán feküdtek kés alá.