Kyle Darkert egész környezete egy kiegyensúlyozott, vidám srácként ismerte, így mindenki megdöbbent azon, hogy felakasztotta magát. Kiderült, új iskolájában addig szekírozták diáktársai, míg nem látott más kiutat.

Az egyik Kyle Darker egy tehetséges 12 éves zongorista volt, nagy Manchester United-rajongó, aki abszolút nem volt bezárkózó, barátai is voltak. A másik Kyle Darkert nemrég holtan találták a saját szobájában, a fiú felakasztotta magát, barátai szerint azért, mert új iskolájában szekírozták – írja a Daily Mail.

A halált a rendőrség is öngyilkosságként kezeli, nem találtak semmi jelet, ami idegenkezűségre vagy gyanús körülményre utalna. A fiút egyik nap hazatért az iskolából, és nem sokkal később találtak rá holtan a szobájába. Hívták a mentőket, helikopter vitte a Salford Royal Hospital nevű kórházba, de az orvosok sem tudtak rajta segíteni. 

„Ma este elvesztettük a mi nagyon vidám, társaságkedvelő, vicces kisfiúnkat. A te veszteséged egy újabb nagy rést ütött a szívünkön. Borzasztóan fogsz hiányozni, édesem!" – mondta Margaret Tunnacliffe, a fiú nagynénje a történtek után. Darker emlékére azóta több Facebook-oldal is alakult, a legnagyobbat már több mint 4700-an lájkolták.

A család egyik barátja már keményebb hangot ütött meg, szerinte az az igazán szomorú, hogy senki sem sietett a fiú segítségére, és hozzátette, félti a többi hasonló helyzetben lévő gyermeket. Jess Davis, Darker jóbarátja a Facebookon írta, hogy mennyire gyűlöli az angolul „bullying"-nak hívott szekálást. Mindenesetre a srác iskolája, a St Patrick's katolikus gimnázium nem kommentálta az esetet, csak részvétét fejezte ki.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt vagy itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.