Kacsintva mosolygott, miután elítélték lánya meggyilkolása miatt

2014.04.07. 08:59
Egy 29 éves amerikai férfi 2011-ben egy patakba lökte a gyerekülésbe szíjazott kétéves lányát. A férfit most gyilkosság miatt ítélték el, börtönben marad élete végéig, de az ítélethirdetést mégis mosolyogva fogadta, és még kacsintott is a kamerába.

A 29 éves Arthur Morgant április 3-án bűnösnek találták lánya, Tierra Morgan-Glover meggyilkolása miatt – írja az NY Daily News. A kétéves kislány gyerekülésbe szíjazott holttestét egy Jersey shore-hoz közeli patakból húzták ki 2011-ben, később kiderült, hogy a gyilkosságot a saját apja követte el. A halottkém később megállapította, hogy a kislány még legalább három percig magánál lehetett a vízben, és körülbelül öt percig élhetett még. Ezt a férfi is elismerte a kihallgatásán, ahol elmondta, hogy mielőtt vízbe lökte volna a gyereket, azt mondta neki, hogy szereti, majd megpuszilta, és mikor otthagyta őt, még hallotta, hogy sír.

Arthur Morgan védőügyvédje az esküdteket arra kérte, hogy a férfit gondatlan emberölés miatt ítéljék csak el, de ez nehéz lett volna, mivel kiderült, hogy a férfi súlyokat tett a gyerekülésbe, hogy mindenképpen elsüllyedjen a patakban. A védőügyvéd arra is kitért, hogy a férfi szerint az anya családja nem nevelte rendesen a kislányt, és hogy a férfi nem volt teljesen beszámítható állapotban, mikor elkövette a gyilkosságot. Az ügyészség szerint a férfi azért ölhette meg lányát, hogy ezzel közelebb kerüljön az anyjához, akivel nem sokkal azt megelőzően bontották fel eljegyzésüket. Arthur Morgant a bíróság életfogytiglanra ítélte, mivel lányát szándékosan lökte a patakba. Az ítélethirdetés után a férfit bilincsben vezették ki a tárgyalóteremből, Arthur Morgan pedig mosolyogva kacsintott a kamerák felé.