Az Empire State Building tulajdonosai 1,1 millió dollárra perlenek egy fotós jó hírnév megsértéséért, a fényképész pedig viszontperli őket 5 millió dollárra, amiért törvényszegőnek nevezték őt. Mindezt egy topless nő miatt.

A fotóst, Allen Hensont megihlette az Empire State Building, New York város legelitebb, turistákkal zsúfolt kilátópontjánál meztelen nőt fotózott 2013. augusztus 9-én. A nő haját fújta a szél, mellei lengedeztek, a fotós pedig kattintott, és instruálta a modellt.  A képek természetesen megjelentek, az Empire State Building tulajdonosai pedig kiakadtak, mert a topless képekre ők nem adtak engedélyt. Be is perelték a férfit 1,1 millió dollárra (245 millió forintra).

„Henson szándékosan megsértette a szabályokat, szándékosan jogtalanul foglalta el azt, kifogásolható és helytelen a magatartása az Empire State Building ügyfeleinek, látogatóinak beleértve a gyerekes családokat – szeme láttára" – áll a hatoldalas indoklásában, amelyben az is szerepel, hogy a toplesss fotózásnak bizony a jó hírnév megsértése miatt gazdasági következményei is vannak. Az Empire State Building ezért 100 000 dollár kártérítést követelt a januárban keltezett levelében, a fennmaradó összeg a büntetés maga. 

A fotós azóta viszonkeresetet nyújtott be a Manhattani Legfelsőbb Bírósághoz, azt kérve, hogy utasítsák el az ESB követelését, és ítéljenek  meg neki 5 millió dolláros (1,1 milliárd forintos) kártérítést, amiért törvényszegőnek nevezték - írja a New York DailyNews. A férfi  azzal védekezik, hogy az Empire State Building jó hírnevét sokkal többet ártanak az öngyilkosjelöltek, akik ott próbálnak véget vetni az életüknek. A hivatalos keresetében emellett az is szerepel, hogy a modellnek és neki is volt jegye, egyetlen alkalmazott sem tartóztatta fel, a szabályokban pedig nincsen leírva pontosan, hogy mi számít kifogásolható cselekedetnek. „Reménykedem egy nagyon igazságos bíróban. Nagyon bízom az ügyvédemben" – mondta a fotós a Gothamistnek. 

Henson, aki Empire State Building mellett étteremnél, bárban és rendőrrel is készített fotókat a Boobs Around Town (Mellek a város körül) elnevezésű projekthez, azt is elmondta, már nem aggódik annyira mint korábban, sokkal magabiztosabb, hiszen már pontosan tudja, hogy mi legális és mi nem, mit szabad és mit nem. "Mi a legrosszabb, ami történhet? Beperelnek kétmillió dollárra?" - nyilatkozta a fotós, aki a jóval konzervatívabb Texasba is el akart látogatni még februárban, hogy hasonló felvételeket készíthessen.