Egy amerikai fotós beépült Chicago hajléktalanjai közé, és szomorú fotókat készített a heroinfüggőkről. Az olcsó anyag ömlik Mexikóból, a sok kilátástalan helyzetű fogyasztó pedig csak még mélyebbre süllyed.

Chuck Jines fotós egy évet szánt arra, hogy beépüljön a chicagói hajléktalan drogfüggők közé, eközben pedig döbbenetes fényképeket készített. A Nagy-tavak-menti metropoliszbanjárványos méreteket öltött a drogfogyasztás, főleg a heroin terjed. A piacot nagy hatékonysággal látja el szerrel a mexikói drogmaffia, ráadásul az anyag is meglepően tiszta. 

Jines dokumentálta a belvárosi és külvárosi függők mindennapi harcát a napi betevő kábítószerért, és olyan fotókat készített, amiken például éppen belövik magukat. Mindeközben borzasztó körülmények közé kényszerítik magukat, hidak, felüljárók alatt, parkolókban, kartonpapír-hajlékokban tengődnek. Alábbi képünkre kattintva megnézhet néhány ilyen fotót. (Ha a művész további munkái érdekelnék, itt nézelődjön.)

Eközben Ohióban

Az olcsó és jó minőségű heroinnak van egy jó hatása is: mérsékli a krokodil nevű, savas bázisú, szövetpusztító drog terjedését az Egyesült Államokban. Ennek ellenére időről idére jelentések érkeznek a felbukkanásáról, most épp Ohióban hallottak arról, hogy két megyében is megjelent. A Fox 19 szerint azonban a fenti okokból nem várható az elterjedése, jelenleg a heroin nagyobb probléma az állam ezen részén. Olyan súlyos a helyzet, hogy a hírportál szerint tavaly csak Cuyahoga megyében kétszázan haltak meg túladagolásban.