Adam Michael Capriglione sorra jött össze nőkkel az elmúlt években, majd a kezdeti romantikus kapcsolatokat zsarnoksággá alakította. Válogatott módszerekkel kínozta a nőket, akiket lelki terrornak is alávetett, hogy ne értesítsék a hatóságokat. Végül egy kórház szólt, miután egyik áldozata odament, hogy ellássák a sérülését. A férfi 19 vádponttal néz szembe, ügyvédje szerint azonban nem kéne médiahisztit kelteni körülötte, amíg nem tisztázódik a helyzet.

Hosszú éveken át összesen őt nőt tartott fogva és kínzott válogatott módszerekkel egy férfi az Egyesült Államokban, St. Louis megyében – írja a Huffington Post az ügyészségre hivatkozva. A férfi fenyegetésekkel és lelki ráhatással tartotta vissza áldozatait attól, hogy a rendőrséghez forduljanak. Mindezekért a 29 éves Adam Michael Capriglionét 19 vádponttal vádolják, többek között nemi erőszakkal, szodómiával, személyi szabadság korlátozásával és testi sértéssel. A múlt héten emeltek vádat ellene, kedden jelentették be a vádpontokat. A vádlott csak 500 ezer dollár (111,15 millió forint) óvadék ellenében helyezhető feltételesen szabadlábra.

„Az erőszak és kínzás és perverzió szintje, amiket ezeknek a nőknek okozott, valami olyasmi, ami egy különösen veszélyes emberré teszi őt" – nyilatkozta Bob McCulloch az elkövetőről egy sajtótájékoztatón. Felhívást tett közzé, miszerint minden további áldozat, akiről még nem tudnak a hatóságok, jelentkezzen mihamarabb. A rendőrség szerint a szexuális ragadozó ámokfutása már nyolc éve tartott, de csak januárban derült ki az igazság. Egy nő, aki az interneten ismerkedett meg Capriglionével, kórházba ment sérüléseivel, amiket a közösülés során szerzett. Az intézmény dolgozói szóltak a rendőröknek.

Ezután négy újabb áldozatot találtak a rendőrök, McCulloch szerint mindegyikük ugyanúgy járt a férfivel. Először egy szép romantikus kapcsolatot építettek fel, ami egy idő után átváltott szélsőséges erőszakba. Őket nem is tartotta fizikailag fogva, pusztán lelki terrorral érte el, hogy ne szökjenek meg. Mindig csak egy ilyen „barátnője" volt, a kapcsolatok változó ideig tartottak. Eközben volt, hogy az egyik nőt az eszméletvesztésig fojtogatta a férfi, de olyat is tett, hogy egy felhevített ollóval égette-vagdosta áldozatát, majd gumikalapáccsal ütlegelte. Olyan is sűrűn előfordult, hogy veszélyes tárgyakat dugdosott beléjük.

Ráadásul az egyik 2007-es áldozata még kiskorúnak minősült ekkor, és mivel az aktusaikat videóra vette a vádlott, ezért Capriglionét még gyerekpornó készítése miatt is elítélhetik. Ezzel még nincs vége, a férfinél letartóztatásakor egy négyéves gyereket is találtak, valamint a cikk megemlíti, hogy egy gabonapelyhes dobozban egy nagy kést is leltek. Az egyéni vállalkozó vádlott ügyvédje, Joseph Green elmondta, védencét még sosem vádolták bűncselekménnyel. Hozzátette, az egyik nő gyermekelhelyezési vitában áll Capriglionével, a másik négy pedig volt barátnője. „Hogy a fair pert biztosítsunk, az ügyet a bíróságon kell megtárgyalni és nem a médiában" – jelentette ki Green, aki szerint az eljárás előrehaladtával majd kiderül, nincs itt semmi szenzáció.