A négyéves bristoli teknős, Cedric komoly bajba kerülhetett volna a begyulladt pénisze miatt, ha nem siet a segítségére néhány önzetlen internetező. Az állatnak annyira begyulladt a nemi szerve, hogy az az életét veszélyeztette, a gazdájának viszont nem volt pénze a műtétre. Meghirdette a műtétet közösségi finanszírozásra, és a terv bejött: kétszer annyi pénzt gyűjtött össze pár nap alatt, mint amennyire szüksége volt.

Cedric egy négyéves teknős, ami Bristolban él a gazdájával, Miles Jelfsszel – írja a Bristol Post. Az állatnak nemrég úgy begyulladt a pénisze, hogy az az életét is veszélyeztette. Csak műtéttel lehet megmenteni, de a gazdájának nem volt pénze a 150 fontos (kb. 56 ezer forint) beavatkozásra.

Ezért gondolt egyet, és megírta a sztoriját a Go Fund Me nevű közösségi finanszírozási oldalon, ahol bárki gyűjthet bármilyen célra pénzt, aztán, ha szerencséje van, akkor összejön az áhitott összeg.

Cedricnek és a gazdájának szerencséjük volt, néhány nap alatt összegyűjtötték a szükséges pénzt, sőt annál jóval többet, nagyjából kétszer annyi pénzt szedtek össze, mint amennyibe a műtét kerül.

Miután összejött a pénz, Jelfs elment az állatorvoshoz, hogy megnézzék, pontosan milyen beavatkozásra van szüksége a teknősének. „Most már szinte egészen biztos, hogy Cedricnek műtétre lesz szüksége, le kell vágni az érintett részt, az egész 350 fontba fog kerülni” – írta az állat gazdája a finanszírozási oldalon néhány napja. Vagyis nem is baj, hogy több pénz jött össze, mint amennyit tervezett, a műtét is többe kerül. Jelfs azt írta, hogy a többletpénzt jótékony célokra fogja fordítani.

Az állat egyelőre túlságosan le van gyengülve ahhoz, hogy megműtsék, ezért most hízókúrára fogták, meg az immunrendszerét is próbálják megerősíteni, hogy körülbelül egy hónap múlva végre tudják hajtani a műtétet.

Az 505 fontos segítség összesen 51 adakozótól jött össze, vagyis fejenként átlagosan kb. 10 fontot adakoztak az internetezők, hogy megmentsék Cedricet.