Steve Wiles épp Észak-Karolina 31. körzetének képviseletében szeretné betenni hátsóját az USA szenátusába, ám két ellenfele helyett valószínűleg ő ütötte ki saját magát a versenyből. Az egyneműek házassága ellen habzó szájjal küzdő politikus ugyanis egy évtizede még egy melegbár transzvesztitája volt, és egykori munkaadója gondoskodott róla, hogy művészete fennmaradjon az utókornak is.

Van az úgy, hogy az ember fiatal, és kell a pénz, de ha valaki egyszer női alsóban rázta egy melegbárban, nem biztos, hogy jó ötlet homofób jelszavakkal megindulni az amerikai politikai élet felé. Steve Wiles mégis megtette, ám ahogy megjelent jól fésült kampányfotója, a Winston-Salem Journal szerkesztőségében azonnal jelentkezett Randy Duggins, a ma már nem működő Odyssey klub korábbi társtulajdonosa, hogy felismerte transzvesztita művészüket, aki a 2000-es évek elején, mint Miss Mona Sinclair lépett fel. (Csodás fotó itt.) Duggins azt is hozzátette, hogy korábban Wiles rendszeres látogatója volt a főként meleg vendégkörrel rendelkező klubnak, írja a Metro.

A most 34 éves Wiles, aki jelenleg ingatlanügynökként dolgozik, először bedobta az amnézia kártyát, és fogalma sem volt, ki lehet az a Miss Mona, de pár héttel később varázslatos gyógyulásban volt része, és eszébe jutott életének ezen, szerinte szégyenletes, ám kitörölhetetlen része. Facebook oldalán egy hosszas bocsánatkérést tett közzé, amelyben azt is megemlíti, hogy bár a munkája kínos volt, valamit csak kellett dolgoznia.

A Business Insider-nek adott interjúban később újra megerősítette, hogy ő volt Miss Mona, és arról beszélt, hogy az emberek követnek el hibákat, de változnak, majd továbblépnek. Ő is ezt tette, de politikai ellenfelei most aljas módon ellene fordították a múltját.

Legmulatságosabb kijelentése talán az, miszerint mindenki olyan döntéseket hoz az életében, amilyeneket akar, és ezt ő mások esetében is tiszteletben tartja, ami felettébb izgi a melegek házasságával kapcsolatos nézeteinek tükrében. A kérdésre, hogy meleg-e, csak annyit válaszolt, hogy nem hajlandó válaszolni. Azt azért kifejtette, hogy szerinte az egyneműek házasságának ellenzése nem jelenti azt, hogy valaki homofób, de hát a házasság mégiscsak egy vallásos intézmény, amitől nem lehet elvonatkoztatni.

Érdekes módon, azóta nem csak a politikus Facebook és Twitter oldala, de politikai kampányának honlapja is eltűnt. Ön szerint is nyerni fog, ugye?