Egy egyszerű ajándékon, vagyis annak hiányán pattant ki akkora vita Chicagóban egy pár tagjai között, ami az egyikük halálához vezetett. A hét hónapos terhes nő bezárkózott a házba, majd a bejutó barátját megkéselte, majd azt mondta, hogy reméli, meghal. A férfi belehalt a sérülésébe, a nőt emberöléssel vádolják.

A chicagói rendőrség letartóztatott egy 24 éves helyi nőt, miután halálra késelte a barátját. A Huffington Post szerint az – amúgy hét hónapos terhes – nő azért szúrt, mert nem kapott ajándékot a férfitől.

A 28 éves Larry Martin elment ajándékot vásárolni a pár nyolcéves kisfiának, illetve a saját 25 éves unokatestvérének, de a nőnek nem vett semmit. Pedig Miata Phelannak másnap volt a szülinapja.

Martin és Phelan a kocsiban ezen kegyetlenül összevesztek, a hazaúton Phelan rúgott és karmolt dühében. Megálltak és kiszálltak, ezalatt Phelan beült a kocsiba, és gyorsan elhajtott, így a két férfi és a gyerek kénytelen volt hazagyalogolni. Hazaérve nem tudtak bemenni a házba, mert a nő kizárta őket. Amikor Martin nagy nehezen bejutott, a nő oldalba szúrta egy késsel.

„Ezt kapod, amiért szórakoztál velem. Remélem meghalsz, te faszfej!" – kiabálta a nő a szúrás után. Unokaöccse már nem tudott segíteni Martinon, aki később a kórházban meghalt. 

Phelant elfogták és emberöléssel vádolják.