Az Egyesült Államokbeli Észak-Karolinában nyolc hónappal ezelőtt holtan találták a 11 éves McKenzie Mae Sessomst. A kislányt a boncolás szerint megerőszakolták, majd megölték. A hatóságok több tucat embertől DNS-mintát vettek. A héten letartóztatták azt a 14 éves fiút, akit a gyilkossággal gyanúsítanak.

Nyolc hónappal azután, hogy holtan találták egy 11 éves lányt észak-karolinai otthonában, a hatóságok bejelentették, hogy letartóztattak egy fiút, akit a gyilkossággal és a nemi erőszakkal vádolnak.

A Sampson Megyei Seriff hivatala május 7-én szerdán sajtótájékoztatón jelentette be a letartóztatás hírét.

A fiú a nagyapja nyilatkozott a helyi tévécsatornának, a WTVD-nek: így derült ki, hogy a fiú csak 14 éves. A gyilkosságról közelebbi részleteket egyelőre nem tudni.

A 11 éves McKenzie Mae Sessoms ötödikes volt a fayetteville-t Salemburg általános iskolában. Állítólag az apja a gyilkosság reggelén észlelte, hogy amikor ébreszteni akarta a lányát, az nem reagált a jelzéseire.

A boncolás során kiderült, hogy a lányt megerőszakolták és megfojtották. A hatóságok fiatalkorú elkövetőt kerestek, aki 16 év alatti, de azt nem hozták  nyilvánosságra, hogy van-e már gyanúsítottjuk, sem azt, hogy a gyilkos és áldozata ismerhették-e egymást.

A rendőrség közölte, hogy több tucat ember összefüggésbe hozható a gyilkossággal. Begyűjtötték a DNS-mintákat, és számos ember kihallgattak – jelentette a helyi tévécsatorna. A május 7-én tartott sajtókonferencián a 11 éves kislány nagyanyja könnyei küszködve megköszönte a nyomozók munkáját, és elmondta, mennyire fájlalja, hogy elveszítette az unokáját.