A Fülöp-szigeteken egészen sajátosan értelmezik a csecsemőgondozás fogalmát, legalábbis az egyik szülészeti klinikán. Ha egy kisbaba hangosan sír, nem kell sokat vesződni vele, elég leragasztani a száját, hiszen ami nem hallatszik, az nem probléma. A pár napos kisfiáról készült képeket az őrjöngő apa posztolta Facebook oldalára.

Ryan Noval négy képet töltött fel közösségi oldalára, amiken pár napos kisfia leragasztott szájjal szenved egy Fülöp-szigeteki klinikán, írja a NyDailynews.

„Bemutatom a fiamat, Yohannes Novalt!! Ő nem tudja elmesélni, milyen borzalmas élményekben volt része az ügyeletes nővér felügyelete alatt a klinika újszülött-osztályán... így nekünk kell helyette beszélnünk,” kommentálta Noval a bántalmazásról feltöltött fotókat. „Ha azt hiszik, újszülött babáik biztonságban vannak, gondolják át újra. A gyermekeik néma áldozatok lehetnek, és önök még csak tudni sem fognak arról, ami velük történik !!!”

A durva látvánnyal először az anya, Jasmine szembesült, amikor péntek este átment az újszülött-részlegre, hogy meglátogassa öt nappal korábban született kisfiát. Azonnal rákérdezett a szobában tartózkodó nővérnél, hogy miért van leragasztva a baba szája, mire az odavetette, hogy „a maguk gyereke túl hangosan sírt, ezért rátettem egy tapaszt”.

A megdöbbent nő ekkor kezébe vette a gyereket, és azonnal észrevette, hogy átázott a pelenkája. Ez az ügyeletes kórházi alkalmazottnak fel sem tűnt, pedig valószínűleg a nedves textil miatt sírt olyan keservesen a kisfiú. Jasmine ekkor felszólította a nővért, hogy távolítsa el a tapaszt, ám az először csak annyit válaszolt, hogy „nyugodtan leveheti maga is, asszonyom”.Végül mégis odalépett a kicsihez, és olyan erővel tépte le a ragasztót, hogy a baba ajkának bőre megsérült.

A felháborodott szülők panaszt tettek a kórház információs pultjánál, és a The Sun információi szerint a Cebu City Szülészeti Klinika vezetői vizsgálatot indítottak az ügyben.