Amerikában egy új könyv tartja izgalomban a krimirajongókat: szerzője azt állítja, hogy a hatvanas évek rettegett sorozatgyilkosa, a Zodiákus az apja volt. Sokáig nem tudott róla, aztán kinyomozta, legalábbis ő ezt mondja. De mondott ilyet előtte más is.

Azt írja a Gawker, hogy a HarperCollins kiadónál hamarosan megjelenik egy könyv, amit a zodiákus gyilkosként elhíresült sorozatgyilkos (róla lejjebb írunk) állítólagos fia írt. A címe: The Most Dangerous Animal of All (A legveszélyesebb állat mind közül), állítólag már egy éve náluk van a szöveg, de idáig el tudták titkolni. 

A kézirat szerzője Gary Stewart, a New York Magazine szerint egy Baton Rouge-i takarítócég alelnöke, tizenkét évi kutatás után jött rá, hogy az apja volt a sorozatgyilkos. Ezután megkereste a kiadót, és végül Susan Mustafa krimiíróval közösen elkezdték megírni a könyvet. Nem ez az első alkalom, hogy valaki azt állítja, a rejtélyes sorozatgyilkos az apja. A kiadó azonban közölte, ügyvédei megvizsgálták az állítást és megalapozottnak találták. 

A férfi apját San Franciscóban már rabosították párszor, de csak kisebb csalások, hamisítások miatt. Mugshotja nagyon hasonlít a zodiákus gyilkosról készült fantomképre is. 

A lap munkatársai megkérdezték a kiadót, hogy az ügyet a mai napig felgöngyölíteni képtelen San Franciscó-i rendőrséget értesítették-e a fejleményekről. Azt a választ kapták, hogy nem, de „a rendőrség egyébként is többet tud, mint amennyit elmondanak”.

Ki az a zodiákus gyilkos?

Egy mai napig ismeretlen férfi (legalábbis a fantomkép alapján), aki embereket ölt Kaliforniában. A férfi az 1960-as évek végén az állam északi részén támadott meg négy férfit és három nőt. Közülük öt emberrel végzett is. Közben végig levelekkel, versekkel, üzenetekkel és rejtvényekkel bombázta a rendőrséget és a lapokat. Egy körbe írt plusz jellel, azaz a zodiákus jelével szignózta minden üzenetét, így ragadt rá a zodiákus gyilkos név. A mai napig nem sikerült megfejteni a rejtélyt, hogy ki ő valójában, bár több embert is meggyanúsítottak ártatlanul. A történetről több film is készült, a legutóbbi 2007-ben.