Nem emlékszik semmire, de nem tartja kizártnak, hogy lelökték a korlátról - nyilatkozta a Velvetnek az a 17 éves fiú, aki január 7-én zuhant le a harmadik emeletről iskolája aulájába Székesfehérváron. Az egy hónapig tartó kómás állapot után magához tért Sámson Krisztián szerint az viszont elképzelhetetlen, hogy az iskolai megaláztatások miatt öngyilkos akart volna lenni.

Nem tudja, hogyan került a korlátra Sámson Krisztián, az a 17 éves fiú, aki 2014. január 7-én reggel a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola aulájában társai szeme láttára zuhant le a harmadik, legfelső emeletről. A fiú semmire sem emlékszik, abban az egyben biztos, hogy nem akart öngyilkos lenni. A Velvetnek elmesélte, ő hogyan emlékszik a történtekre.

Sámson Krisztián a harmadik emelet korlátján esett át, az iskola aulájába térdre zuhant. Még a helyszínen újra kellett éleszteni, súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba, két térdén és a két combján nyílt törése volt, betört a feje, eltört az állkapcsa, megsérült a veséje, a lépe és a tüdeje. A kórházban kómába esett, és életveszélyes főütőér-repedése miatt életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Csupán 50% esélye volt a túlélésre, mégis erősnek bizonyult a szervezete, egy hónap után magához tért.

„Az utolsó, amire emlékszem, az a szilveszteri buli volt. Amikor a kórházban magamhoz tértem, fájt mindenem, nem tudtam, mi történt. Először arra gondoltam, hogy elütött egy autó” – emlékszik vissza Krisztián. A családja egy pszichológussal egyeztetve sokáig úgy gondolta, hogy jobb, ha nem mondanak el neki semmit, és hagyják, hogy magától térjenek vissza az emlékei. A székesfehérvári diák azonban már a kórházban hallotta a nővérektől, hogy az iskolában történt a baleset, és egyre többet kérdezősködött. Amiikor hazatért, az interneten olvasta, hogy sokan öngyilkosságnak gondolták az ugrást.

„Az igaz, hogy sokat bántottak, csesztettek, sőt nem egyszer arcon is köptek az osztályból olyanok, akik nem kedveltek. Ezek miatt többször is szóltam az igazgatónak, de én emiatt biztosan nem ugottam volna le” – mondta Sámson. A rendőrség korábban annyi árult el, hogy a fiú valószínűleg a korláton állt, és onnan zuhant le, de hogy mindez hogy történt, egyelőre rejtély. 

A rendőrség a nyomozásra hivatkozva nem ad tájékoztatást, az ügyet még vizsgálják. Krisztián szüleitől úgy tudjuk, hogy a fiút még nem hallgatták ki.

„Nem tudom elképzelni, hogy fogadás miatt álltam volna fel a korlátra. De ha valahogy oda is kerültem, lehet hogy elvesztettem az egyensúlyom, és leestem. De az is benne van, hogy lelöktek” – mindta a fiú, akinek csak az az egy kérdés kavarog a fejében, hogy hogyan került a korlátra. Úgy tudjuk, az iskolában az eset miatt belső vizsgálatot rendeltek el, ám ennek eredményét azóta sem hozták nyilvánosságra. Az eset kapcsán a Velvetnek a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola igazgatója, Ábrahám Norbert januárban azt nyilatkozta, hogy nem tud kényszerítésről, „sem fizikairól, sem lelkiről”. 

Az osztálytársak ezzel szemben azt mondták, szerintük nyilvánosan ugyan nem bántották a társai a fiút, de előfordult, hogy az osztályterem előtt találták sírva, összeköpködött kabátban. A diák a baleset óta nem találkozott a barátaival, osztálytársaival, mint mondja, már nagyon kíváncsi rá, hogy mit mesélnek a történtekről, mégsem készült még fel a nagy érdeklődésre. Attól nem fél, hogy bárki bántaná, ha visszamegy, ám idén az utókezelések miatt erre még nem kerülhet sor.

Az arcán és a testén még látszanak a hegek, bár tud járni, még kezelésre szorul, ám ahogy a SOTE hétfői közleményéből kiderül, Sámson Krisztián májusi kontrollvizsgálata során az orvosok mindent rendben találtak. 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!