Nemi erőszakra buzdított a Hooters hekkelt oldala

2014.05.20. 17:29
A Hooters állítja, Facebook-oldalát meghekkelték, ezért jelent meg egy olyan fotó, ami felmenti a felelősség alól a nemi erőszak elkövetőit. A valóság azonban szomorúbb, ugyanis a Hooters oldala valójában hemzseg a szexistán beállított nők képeitől, akik nem többek, mint a fogyasztást generáló mellek és seggek.

Szombaton egy nemi erőszakkal kapcsolatos vicc jelent meg a Hooters csöcs- és gyorsétteremlánc Facebook-oldalán – kezdi a történetet a Huffington Post. A cég állítja, valaki meghekkelte az oldalukat, így került ki rá a kép. Amelyet már eltávolítottak, egy órával a kép kirakása után pedig a cég elhatárolódott tőle. Azt írták, elnézést kérnek ezekért a posztokért, amelyeket nem ők tettek ki, és nem is értenek vele egyet. 

Egyébként az alább látható „Egyes számú bizonyíték: amely igazolja, hogy ő kért meg rá” aláírású képről van szó, amelyet úgy lehet értelmezni, hogy ha egy ledér ruhát viselő nő kihívóan viselkedik, ne csodálkozzon, ha megerőszakolják.

o-HOOTERS-570

Az oldal kezelői íazt is leírták, hogy este 7-re visszakapták az adminjogot, és a Facebookkal együttműködve vizsgálják, mi vezetett a durva vicchez és a hekkeléshez, amit egy ideig képtelenek voltak eltávolítani. Öt órának kellett eltelnie végül, hogy leszedjék.

A Post szerint az odahekkelt fotó nem áll messze a Hooters szellemiségétől, mert amúgy is olyan képeket szoktak kitenni a Facebookra, amiken nem fáradnak azzal, hogy a nők arcát is mutassák, csak a lábak, fenekek és mellek jelennek meg, szextárgyként ábrázolva az alkalmazottakat.