A Hooters állítja, Facebook-oldalát meghekkelték, ezért jelent meg egy olyan fotó, ami felmenti a felelősség alól a nemi erőszak elkövetőit. A valóság azonban szomorúbb, ugyanis a Hooters oldala valójában hemzseg a szexistán beállított nők képeitől, akik nem többek, mint a fogyasztást generáló mellek és seggek.

Szombaton egy nemi erőszakkal kapcsolatos vicc jelent meg a Hooters csöcs- és gyorsétteremlánc Facebook-oldalán – kezdi a történetet a Huffington Post. A cég állítja, valaki meghekkelte az oldalukat, így került ki rá a kép. Amelyet már eltávolítottak, egy órával a kép kirakása után pedig a cég elhatárolódott tőle. Azt írták, elnézést kérnek ezekért a posztokért, amelyeket nem ők tettek ki, és nem is értenek vele egyet. 

Egyébként az alább látható „Egyes számú bizonyíték: amely igazolja, hogy ő kért meg rá” aláírású képről van szó, amelyet úgy lehet értelmezni, hogy ha egy ledér ruhát viselő nő kihívóan viselkedik, ne csodálkozzon, ha megerőszakolják.

Az oldal kezelői íazt is leírták, hogy este 7-re visszakapták az adminjogot, és a Facebookkal együttműködve vizsgálják, mi vezetett a durva vicchez és a hekkeléshez, amit egy ideig képtelenek voltak eltávolítani. Öt órának kellett eltelnie végül, hogy leszedjék.

A Post szerint az odahekkelt fotó nem áll messze a Hooters szellemiségétől, mert amúgy is olyan képeket szoktak kitenni a Facebookra, amiken nem fáradnak azzal, hogy a nők arcát is mutassák, csak a lábak, fenekek és mellek jelennek meg, szextárgyként ábrázolva az alkalmazottakat.