Hejlungcsiang tartományban ufót láttak a helyiek. Valami nagyon fénylett, de még mindig nem tudják, mi lehetett az. A hatóságok magyarázata szerint egy rakéta, vagy műhold darabjai, de nem tudni, melyik ország volt a gazdájuk.

Kína északi tartományában, Hejlungcsiangban, az orosz határhoz közel ufót láttak – közölte a hírt a chinanews.com. Május 16-án öt ismeretlen repülő tárgyat vettek észre az égen. Néhányan a nagy zajra figyeltek fel, majd egy tűzgolyót láttak elszáguldani az égen. A valami egy veteményeskertben landolt.

Egy helyi lakos azt nyilatkozta, hogy hatalmas tűzgolyót látott, amiről azt gondolta, hogy meteorit. Amíg a meteorit földet ért, elbújt a házában. A tudósítások szerint a tárgy nagyjából nyolcvan centi széles és 40 kiló volt. Mialatt a helyi hatóság emberei kiértek, a pletyka, hogy ufó szállt le, már elterjedt.

A hatósági magyarázatok szerint viszont az oroszok éppen akkor lőttek fel egy Proton-M rakétát, a gyanú szerint ennek darabjait látták lezuhanni. Ellenben az oroszok azt állították, a rakéta darabjai nem lehetnek, mivel azok elégtek volna a légkörben. Mostanra a kínai hatóságok azonosították a tárgyakat, és kiderült, hogy azok vagy egy rakéta, vagy egy műhold elemei. Az, hogy melyik országhoz tartoznak, nem derül ki a hírből.