Taroltak a magyar kockás hasú pasik és a kidolgozott alakú, formás popsis lányok a WBPF nevű szervezet által Koszovóban rendezett fitnesz- és testépítő Európa-bajnokságon. Összesen 13 aranyérmet szerzett a magyar csapat a koszovói fitnesz- és testépítő Eb-n.

Sok izmos hölgy és férfi nyakában ezüst és bronzérem csillogott, így még felsorolni is nehéz a bajnokokat: Rozgonyi Csaba a 40-50 év közöttiek, 80 kiló felettiek kategóriájában lett első, míg a 80 kilónál könnyebbek versenyében Vincze Zsolt volt legyőzhetetlen a WBPF nevű szervezet által Koszovóban rendezett fitnesz- és testépítő Európa-bajnokságon.

Román Tibor az 50 év felettiek mezőnyében nyert aranyérmet. A férfi sportmodellek mezőnyében is szemet gyönyöködtetőek voltak a magyar pasik, Vigh Domonkos a sport physique 180 centi alatti kategóriájában volt a legobb a zsűri szerint, a 180 felettiek között pedig Bogár János lett a befutó. 

Az egykori profiboksz-világbajnok, 42 éves Palecian Judit az athletic physique 165 centi alattiak mezőnyében nyert aranyérmet. Závodszki Ágnes a 160 centi alattiak model physique kategóriájában tudott győzni. A nap legeredményesebb magyarja Mészáros Rafaella volt, aki a 165 centi alattiak model physique kategória junior és felnőtt mezőnyében is elhódította az aranyérmet.

Kattinston és nézze meg a galériánkat!

A szombati kilenc aranyérem után vasárnap újabb négy elsőséget szerzett a magyar csapat a koszovói fitnesz- és testépítő Eb-n.

A tavalyi, budaörsi vb-n is aranyérmes  Németh Dorottya Európa-bajnok lett a fitness physique kategóriában. Mögötte is két magyar végzett: Palecian Judit lett a második, Füzi Krisztina pedig a harmadik. 

Magyar diplomáciai siker: Támogatta a versenyt a koszovói milliárdos

"Komoly összeggel hozzájárul az Eb-rendezéshez, fizeti a teljes színpadállítási költséget, a hang- és a fénytechnikát" - számolt be a Pacollival szerdán tárgyaló Buranits Ildikó, a WBPF női szakágának a vezetője. 

Pacolliról, a Koszovói Köztársaság első elnökéről egyébként még azt érdemes tudni, hogy 546 millió dolláros vagyonával az ország leggazdagabb emberének tartják.

Érdekesség, hogy a koszovói helyszín ellenére egy szerb versenyző is indult ez utóbbi versenyszámban, Zec Slavko és egészen a negyedik helyig jutott.