A 22 éves Elliot Roger május 23-án meggyilkolt hat embert, további hetet megsebesített, majd önmagával is végzett, mindezt állítólag azért, mert nem kellett a nőknek. A vagyonos családban élő fiú közösségi oldalán hencegett drága autóival és luxuséletével, miközben arra panaszkodott, hogy kiszúrt vele az élet.

Luxusautók, luxusbulik és utazások: a 22 éves Elliot Rodger szemmel látható gazdagságban élt, és ezt izzadságszagúan próbálta társai orra alá dörgölni közösségi oldalán, írja a Daily Mail. Ám a pénzen ő sem tudott szerelmet venni, így végül ámokfutó gyilkosságsorozatba kezdett. Hat embert megölt és további hetet megsebesített, majd magával is végzett Santa Barbara egyetemi városrészében, saját bevallása szerint azért, hogy bosszút álljon az egész női nemen.

A fiatal férfi Youtube-ra is feltöltött utolsó videójában is arra panaszkodik, hogy igazságtalan vele az élet, miközben Facebook oldaláról csak úgy ömlött a vagyonát fitogtató kontent. Nyilván kisebbrendűségi komplexusát és magánéleti kudarcait próbálta ezzel ellensúlyozni, hiszen legnagyobb problémája az volt, hogy 22 éves korára még nem sikerült elvesztenie szüzességét.

Jutott elég a családi költségvetésből a luxusra

Elliot elég jó családba született, nagyapja, George Rodger a fotósvilág egyik legendás alakja, a Magnum Photos cég egyik alapítója volt, míg apja, Peter Rodgers Hollywoodban futott be, rendezőasszisztensként dolgozott például az Éhezők viadala mozikban. Az elegáns család egyetlen kakukktojása Elliot anyja, Lichin Rodger volt, egy Malajziából bevándorolt nővér, akitől persze a filmes apuka gyorsan meg is szabadult, és helyette egy francia-marokkói színésznővel, Soumaya Akaaboune-al színesítette a családot, aki a Született feleségek francia változatának egyik sztárja, de szerepet kapott már néhány amerikai filmben is.

Szerény családi hajlékuk Los Angeles sikkes Woodland Hills részében található, így a kis Elliot egy négy hálószobás és öt fürdőszobával felszerelt, nagyjából 1 millió dollár (215 millió forint) értékű ingatlanban nevelkedett.

Első osztály, M-osztály, Armani

Későbbi életstílusa is legalább hatszámjegyű zsebpénzt valószínűsített. 2012-ben arról számolt be egy videóban, hogy első osztályon utazott Londonból Los Angelesbe, a Virgin Atlantic egyik járatán, és azt sem felejtette el dokumentálni, hogy már a repülőtérre is limuzinnal érkezett, de lefotózta a kaját, és a saját lábát is, ahogy a kényelmes ülésen terpeszkedik. Nyilván Londonba se prosztóskodni ment, Facebook bejegyzése szerint egy privát Katy Perry koncertre jutott be, és persze ezt fotókkal is igazolta.

Nőgyűlölet-ellenes mozgalmat indított az ámokfutó

Elliot Rodger gyilkosságai nem csak döbbenetet, haragot és gyászt, de egy új mozgalmat is elindítottak a Twitteren, írja a Huffingtonpost. A #YesAllWomen hashtag alatt olyan történeteket osztanak meg egymással a nők, amikor – a diszkriminációtól a szexuális erőszakig – nemük miatt voltak kitéve támadásoknak.

A YesAllWoman nem csak a 22 éves diák Santa Barbara-i vérengzésére válasz, aki az összes nőn akart bosszút állni magánéleti sikertelenségéért, de a „not all men” (nem minden férfi) kifejezésre is, amivel sokszor a társadalom reagál a nőket ért atrocitásokra. 

Rodgers nem csak képeket, de videókat is posztolt magáról fekete 328i BMW autója volánjánál, aminek az alapváltozata is 40 ezer dollárnál, vagyis közel 9 milliónál kezdődik. Emellett a 48 ezer dolláros alapárról induló (de nyilván fullos) M osztályos Mercedes-Benz SUV kocsijával is pózolgatott néha.

„Van egy szép autóm, egy BMW. Hát ez szebb, mint a főiskolai társaim 90 százalékának kocsija”- dicsekedett egyik Youtube-ra feltöltött videójában, de szót ejtett napszemüvegéről is. „Ez a napszemüveg itt 300 dollár (64 ezer forint) volt, Giorgio Armani” – reklámozta magát. „Látjátok? Nézzétek milyen mesésen áll!”

Íme a teljes videó:

Elliot Rodger május 23-án délután halálra késelte három szobatársát, majd beült fekete BMW-jébe és lövöldözni kezdett Santa Barbara egyetemi városrészében. Két diáklányt és egy férfit agyonlőtt, másik hét járókelőt megsebesített. A rendőrségi jelentés szerint ezután fejbelőtte magát.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!